NATO, tarihindeki en büyük tatbikata hazırlanıyor

NATO, tarihindeki en büyük tatbikata hazırlanıyor

NATO tarihinin en büyük hava kuvvetleri tatbikatını Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirecek. ‘Air Defender 23’ isimli tatbikat, 12-23 Haziran arasında 25 ülkeden 250 uçak ve 10 bin personelin katılımıyla yapılacak.

Almanya, önümüzdeki hafta NATO'nun tarihteki en büyük hava tatbikatına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Air Defender 23 Tatbikatı’na Türkiye dahil 25 NATO üyesi veya ortağı ülke katılıyor. Almanya Silahlı Kuvvetler (Bundeswehr) tarafından yapılan açıklamada, 12-23 Haziran arasında 25 ülkeden 250 uçak ve 10 bin personelin katılımıyla Alman Hava Kuvvetleri komutasında ‘Air Defender 23’ tatbikatı gerçekleştirileceği belirtildi.

AVRUPA HAVA SAHASINDA YAPILACAK

Açıklamada, “Air Defender 23 tatbikatı, NATO tarihinde hava kuvvetlerinin konuşlandırıldığı en büyük tatbikattır ve transatlantik dayanışmayı göstermektedir. 12-23 Haziran tarihleri arasında 25 ülkeden 10 bine yakın tatbikat katılımcısı, 250 uçakla Alman Hava Kuvvetleri komutasında Avrupa hava sahasında hava operasyonları gerçekleştirecek” denildi.

7138007.jpg

TÜRKİYE DE YER ALIYOR

NATO tarihindeki en büyük hava kuvvetleri konuşlandırma tatbikatıyla katılımcı ülkeler arasındaki işbirliğinin optimize edilmesi ve genişletilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Tatbikat senaryosunun NATO’nun 5’inci maddesi (Article 5) yardım senaryosuna göre modellenerek, bir kriz durumunda hava kuvvetlerinin ortak müdahale kabiliyetinin icra edileceği belirtildi. Tatbikatta ülkelerden gelen 23 farklı türde uçaklar, tatbikat sırasında Almanya’nın çeşitli noktalarında konuşlandırılacak. Tatbikata katılan ülkeler arasında ittifaka yeni katılan Finlandiya’nın yanı sıra Türkiye de yer alıyor.

7138006.jpg

ABD'nin Almanya Büyükelçisi Amy Gutmann sosyal medya hesabı üzerinden tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, “Putin'in Ukrayna'ya karşı acımasız savaşı karşısında, bu tür bir eğitim her zamankinden daha önemli” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN