Ne baklava ne döner! Yunanlar bunu da çaldı: Asırlık Türk lezzetini orada gören inanamadı

Türkleri çıldırtacak video! Yunanlar bunu da çaldı! Yunanistan’a giden yabancılık çekmez. Ne baklava ne döner! Asırlık Türk lezzetini orada gören inanamadı. Videosu sosyal medyada paylaşıldı...

Yunanlar hiç durmuyor. Baklavamız, dönerimizi sahiplendiler şimdi sıra Susurluk ayranımızda! Türkiye ve Yunanistan arasındaki yemek tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

YUNANİSTAN’DA SUSURLUK AYRANI GÖRÜNTÜLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Yunanistan’da "Yunan içeceği" etiketiyle paylaşılan ve Susurluk ayranına benzerliğiyle dikkat çeken içecek büyük tartışma yarattı. Türkiye'nin asırlık lezzetlerinden biri olan Susurluk ayranının Yunanistan'da bu şekilde sunulması, kullanıcılar arasında tepkilere neden oldu.

YEMEK TARTIŞMALARINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Baklava ve döner gibi pek çok Türk lezzetinin kökeni konusunda Yunanistan ile yaşanan tartışmalara şimdi de Susurluk ayranı eklendi. Türk mutfağının önemli bir parçası olan ve özellikle Susurluk bölgesiyle özdeşleşen bu ayranın Yunan içeceği olarak paylaşılması, gastronomi dünyasında yeni bir polemiği beraberinde getirdi.

SUSURLUK AYRANI NEDİR?

Susurluk ayranı, Türkiye'nin Susurluk ilçesinde üretilen ve köpüğüyle ünlü, özel bir ayran türüdür. Susurluk ayranı, özellikle ferahlatıcı özelliği ve kendine has lezzetiyle bilinir. Türk mutfağının bu benzersiz içeceği, genellikle döner ve köfte gibi yemeklerle birlikte tüketilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN