Netanyahu, Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile görüştü

Netanyahu, Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkelerine resmi ziyarette bulunan Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile bir araya geldi.

Netanyahu ve Lecornu, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile çatışması hakkında konuştu. Netanyahu, görüşmede Lecornu'ye, Gazze'de tutulan İsrailli esirlere ilaç yardımının ulaşması konusunda Fransa'dan kanıt beklediklerini belirtti.

İsrail ve Lübnan'daki Hizbullah Hareketi arasındaki gerilimin ele alındığı görüşmede Netanyahu'nun, kuzeydeki hedeflerine diplomatik veya başka yollarla ulaşacağı öne sürüldü.

'TEK TARAFLI ATEŞKES OLSA DA SALDIRILAR SÜRECEK'

Öte yandan Savunma Bakanı Yoav Gallant da Fransız mevkidaşıyla bir araya geldi. Görüşmenin gündemini İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve Hizbullah ile yaşanan gerilim oluşturdu.

Görüşmede, Gallant, Lübnan sınırında yaşanan çatışmalara işaret ederek, "Hizbullah'ın tek taraflı ateşkes yapması durumunda dahi İsrail, kuzeyde yaşayan vatandaşlar evlerine güven içinde dönene kadar saldırıya devam edecek" dedi.

İsrail ordusu ile 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 166 Hizbullah mensubu ölürken, 30 Lübnanlı sivil, 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN