Netanyahu'yu küplere bindiren ABD ziyareti: İsrail'in sadece bir tane başbakanı var

Netanyahu'yu küplere bindiren ABD ziyareti: İsrail'in sadece bir tane başbakanı var

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Başbakan Netanyahu'nun onayı olmadan ABD'ye gitmeye hazırlanıyor. Duruma çok öfkelenen Netanyahu'nun, "İsrail'in yalnızca bir başbakanı olduğunu Gantz'a açıkça ifade ettiği" belirtilirken, ABD yönetiminin ise "Netanyahu sonrası döneme" hazırlandığı iddiası güçlendi.

İsrail'de Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, daha önce Başbakan Binyamin Netanyahu ile koordine edilmeyen bir ziyaret için pazar günü Washington'a gitmeye hazırlanıyor.

Netanyahu'nun ekibinden kaynaklar, Gantz'ın önceden koordine etmeden ABD'yi ziyaret planlamasının Başbakan'ı kızdırdığı ve bunun üzerine Netanyahu'nun "İsrail'in yalnızca bir başbakanı olduğunu Gantz'a açıkça ifade ettiğini" aktardı.

İZİN DÜZENLEMESİNE AYKIRI

Gezinin Başbakan'ın onayı olmadan düzenlendiğini aktaran Netanyahu'nun ekibi, Gantz'ın planının, "kabine üyelerine Başbakan tarafından seyahat izni verilmesini" gerektiren hükümet düzenlemelerine aykırı olduğunu kaydetti.

Haberde, Gantz'ın, Washington ziyaretinden sonra Londra'ya da gideceği bildirildi.

ABD 'NETANYAHU SONRASINA' MI HAZIRLANIYOR?

ABD'nin NBC News televizyonunda yayımlanan haberde, ABD yönetiminin Netanyahu sonrası döneme hazırlandığı iddia edilmişti.

Ziyaretin ABD yönetimi ile Netanyahu arasında anlaşmazlıkların olduğu iddia edilen dönemde gerçekleşecek olması dikkati çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, 26 Şubat'ta NBC News'e verdiği röportajda, İsrail'in "inanılmaz derecede muhafazakar hükümetini sürdürmesi halinde küresel desteğini kaybedeceğini" söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN