Pakistan'da isyancılar saldırı düzenledi: 10 ölü

Pakistan'da isyancılar saldırı düzenledi: 10 ölü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde isyancılar silah ve roketlerle askeri tesisi hedef aldı. Düzenlenen saldırıda dördü kolluk kuvvetlerinden olmak üzere en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde düzenlenen saldırıda dördü polis memuru olmak üzere en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Al Jazeera'de yer alan habere göre Eyalet Bakanı Jan Achakzai yaptığı açıklamada, Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) üyelerinin, Belucistan'ın Mach kentinde silah ve roketlerle askeri tesisleri hedef aldığını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan bir yetkili, direnişle karşılaştıkça saldırganların 'daha az güvenli' bölgelere yöneldiğini ve saldırılarını Mach polis karakoluna yoğunlaştırdığını söyledi.

af2.jpg

BLA, operasyonu "özgürlük savaşçılarının" yürüttüğünü söyleyerek saldırının sorumluluğunu üstlendi. BLA, Pakistan'ın İran ve Afganistan sınırındaki en büyük ve en az nüfuslu eyaleti olan Belucistan'daki daha geniş bir isyanın parçası olan bir silahlı gruptur. Eyalet aynı zamanda maden kaynakları ve geniş doğal gaz rezervleri açısından zengin olmasına rağmen ülkenin en fakir bölgesi.

Belucistan'da onlarca yıldır devam eden isyancı hareket BLA, Pakistan hükümetini bölge sakinlerini ihmal etmekle ve kaynakların adil olmayan şekilde dağıtılmasıyla suçluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN