Papa sadece İsrail'i anmadı

Papa sadece İsrail'i anmadı

Papa Franciscus, dünyadaki devam eden çatışmaları hatırlatarak barış çağrısında bulunduğu pazar duasında, Ukrayna ve Filistin gibi kriz bölgelerini anarken, daha önce İsrail'i de beraber zikrettiği ülkeler arasında bulunmadı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, dünya genelinde devam eden çatışmaları hatırlatarak, barışın önemine vurgu yaptığı pazar duasında, bu kez Ukrayna ve Filistin ile daha önce beraber anılan İsrail'i anmadı.

Papa Franciscus, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını gerçekleştirdi. Sudan ve Mozambik'teki barış için dua ederken, "Afrika kıtasını ve dünyanın pek çok yerini kanla bulayan diğer birçok çatışmayı da unutmayalım; Avrupa'da, Filistin'de, Ukrayna'da… Unutmayalım savaş, her zaman yenilgidir." dedi.

Papa'nın, son aylarda hemen hemen her önemli etkinlikte ve pazar duasında çatışmaların sona ermesi için temennisini dile getirdiği biliniyordu. Ancak bu kez, ismini daha önce beraber anılan İsrail'i atlayarak sadece Ukrayna ve Filistin'e değindiği dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN