Paris’te scooter referandumu

Paris’te scooter referandumu

Kent sakinleri elektrikli scooter kiralama hizmetinin geleceğini belirleyecek referandum için sandığa gitti. Fransa’da 2,5 milyon kişi elektrikli scooter hizmetinden yararlanırken, Paris’te şirketler ayda yaklaşık 400 bin kişiye kiralama hizmeti veriyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayanlar, elektrikli scooter kiralama hizmetinin geleceğini belirleyecek referandum için oy kullandı. Fransa’da 2,5 milyon kişi elektrikli scooter hizmetinden yararlanırken, Paris dahil 200’den fazla kentte bu taşıtlar kiralanabiliyor.

Paris’te Lime, Dott ve Tier isimli şirketler ayda yaklaşık 400 bin kişiye elektrikli scooter kiralama hizmeti veriyor. Scooterleri daha çok gençler ve turistler tercih ediyor. Paris’teki her 5 kazadan 1’inin elektrikli skuterlere 2 kişinin binmesi sonucu yaşandığı belirtiliyor. Öte yandan ülkede yakın zamanda elektrikli scooter kullanma yaşı 14’e çıkarılacak.

25 yaşındaki Gael Chereau, metronun kapalı alan olması nedeniyle kullanmakta zorlandığını ve Paris’te ulaşım için elektrikli scooteri tercih ettiğini belirtti. Roxane Gakou, kiralık elektrikli scooter kullanıcılarının taşıtlara daha az özen gösterdiğini ve sokakta olur olmaz yere bırakabildiğini; bizzat tanıdığı scooter sahiplerinin ise aksine taşıtlarına iyi baktığını ifade etti. Gakou, scooter kullanımının daha iyi denetlenmesini ve trafikte daha az scooter olmasını istediğini dile getirdi.

Paris’in banliyösünde yaşayan ve soy ismini vermek istemeyen Juline, elektrikli scooterlere karşı olduğunu belirterek, “Her yerde elektrikli scooter var, parklarda, yollarda ve kaldırımlarda.” dedi. Juline, elektrikli scooterlerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekerek, bu taşıtlar nedeniyle bebek arabasını süren annelerin veya tekerlekli sandalye kullanan engellilerin taşıt yoluna inmek zorunda kalabildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN