Peru'da 2. tur seçimi: Sağ görüşlü Fujimori önde

Peru'da 2. tur seçimi: Sağ görüşlü Fujimori önde

Peru'da en çok oy alan 2 adayın yarıştığı 2. tur seçimlerinde sağ görüşlü Fujimori, oyların yüzde 52,46'sını alarak yarışı önde götürüyor.

Peru'da 11 Nisan'da 1. turda en fazla oy alan 2 adayın yarıştığı seçimin 2. turu gerçekleşti. Ulusal Seçim Süreçleri Ofisi'nin (ONPE) verilerine göre seçimin 2. turunda sağ görüşlü Güç partisi adayı Keiko Fujimori, oyların yüzde 52,46'sını alarak ilk sıraya yerleşti.

Oyların yüzde 56,03'ünün sayıldığı Peru'da kesin olmayan ilk sonuçlara göre, Özgür Peru partisi adayı solcu Pedro Castillo ise yüzde 47,53 ile ikinci sırada takibini sürdürüyor.

KAZANAN PERU'NUN İKİ YÜZÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE GÖREVE BAŞLAYACAK

Ülkede 11 Nisan'da yapılan devlet başkanlığı 1. tur seçiminde sol partinin adayı Castillo, oyların yüzde 19,83'ünü alarak yarışı ilk sırada tamamlamış, sağcı aday Fujimori ise yüzde 13,37 ile ikinci sırada yer almıştı.

Seçimi kazanan aday Peru'nun bağımsızlığının iki yüzüncü yıl dönümü olan 28 Temmuz'da, yeni hükümeti devralarak 2021-2026 dönemleri için görev yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN