Polonya Başbakanı Tusk Zelenskiy ile görüştü

Polonya Başbakanı Tusk Zelenskiy ile görüştü

Polonya'nın yeni Başbakanı Donald Tusk Rusya'nın saldırılarına devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi. Tusk'ın Ukraynalı mevkidaşı Denys Shmyhal ve Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile görüşeceği açıklandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sürerken başkent Kiev siyasi liderleri ağırlamaya devam ediyor.

Polonya Başbakanı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre 11 Aralık'ta ülke parlamentosunda yapılan oylamanın ardından Polonya'nın başbakanı seçilen Donald Tusk Kiev'e geldi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Tusk, 12 Aralık'ta yaptığı açıklamada Polonya'nın "Bu savaşta Ukrayna'ya yardım etmek için özgür dünyanın, yani Batı dünyasının tam seferberliğini yüksek ve kararlı bir sesle talep edeceğini" söylemişti.

Başbakanlık Ofisi Tusk'ın Ukraynalı mevkidaşı Denys Shmyhal ve Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile görüşeceğini belirtmişti. Günün ilerleyen saatlerinde Tusk ve Zelenskiy bir araya geldi. Tusk sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide "Merhaba arkadaşım" ifadesini kullandı.

Tusk'ın ziyareti, yeni göreviyle yurt dışına ilk resmi gezisini gerçekleştirmek üzere 22 Aralık'ta Kiev'e gelen Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski'nin ziyaretinin ardından geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN