Polonya, Rus yapımı jetlerini Ukrayna'ya vermek için Almanya'ya yolluyor

Polonya, Rus yapımı jetlerini Ukrayna'ya vermek için Almanya'ya yolluyor

Polonya Dışişleri Bakanı, Rus yapımı MIG-29 jetlerini Ukrayna için "derhal ve karşılıksız" Almanya'nın Ramstein Hava Üssü'nde konuşlandırmaya hazır olduklarını bildirdi. Açıklamada, uçakların ABD hükümetinin idaresine bırakılacağı ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Tony Blinken'ın Ukrayna'ya uçak sağlanmasına ilişkin açıklamasına Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau'dan cevap geldi. Bakan, Polonya'nın Rus yapımı MIG-29 jetlerini karşılıksız olarak ABD'nin iradesine bırakmaya hazır olduğunu söyledi. Açıklamaya göre söz konusu uçaklar, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne konuşlandırılmaya hazır.

Polonya hükümetinin internet sitesinde paylaşılan açıklamada, "Polonya'nın ABD'den operasyonel yeteneklere sahip kullanılmış uçaklar sağlamasını da talep ettiğini ve uçakların satın alma koşullarını derhal belirlemeye hazır olduğunu" söyledi. Polonya Hükümeti, MIG-29 jetine sahip diğer NATO ülkelerini de bu doğrultuda hareket etmeye çağırdı.

RAMSTEİN HAVA ÜSSÜ

Polonya Dışişleri Bakanlığı'nın söz ettiği Ramstein Hava Üssü, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde kurulan ABD üssüdür. NATO'nun lojistik tesislerinin merkezi konumundaki üs, aynı zamanda ABD'nin de Avrupa'daki önemli hava üslerinden biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN