Polonya'dan Rus ve Belarus tarım ürünlerine yaptırım çağrısı

Polonya'dan Rus ve Belarus tarım ürünlerine yaptırım çağrısı

Polonya Avrupa'nın çoğu gibi Polonya da son haftalarda çiftçi protestolarıyla boğuşuyor. Polonya Başbakanı Donald Tusk bugün yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nu Rusya'dan ve Belarus'tan gelen gıda ürünlerine yaptırım uygulamaya çağıran bir öneriyle Parlamento Başkanı'na başvuracağımı size bildirmek isterim" dedi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk bugün Litvanya'nın başkenti Vilnius'a yaptığı ziyarette, protestocu çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ülkesinin, Avrupa Birliği'nden Rusya ve Belarus tarım ürünlerine yaptırım uygulamasını istemeyi planladığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Avrupa'nın çoğu gibi Polonya da son haftalarda çiftçilerin AB çevre düzenlemelerine karşı gösteri yaptığı ve bloğun 2022'de ithalat vergilerinden feragat etmesinden bu yana Ukrayna'dan gelen haksız rekabet olduğunu söyledikleri protestolarla boğuşuyor.

Geçtiğimiz hafta Tusk, pazardaki aksaklıkların Rusya ve Belarus'tan gelen tarım ürünlerinden de kaynaklandığını belirtmiş ve yasağın getirilmesini düşündüğünü belirtmişti.

Litvanya Başbakanı ile ortak konferansta konuşan Tusk, "Bugün Avrupa Komisyonu'nu Rusya'dan ve Belarus'tan gelen gıda ürünlerine yaptırım uygulamaya çağıran bir öneriyle Parlamento Başkanı'na başvuracağımı size bildirmek isterim" dedi.

Tusk, ortak AB kararlarının tek tek ülkeler tarafından alınan tedbirlerden daha etkili olacağını da belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN