Portekiz'de kokain vurgunu: Tam 1.3 ton

Portekiz'de kokain vurgunu: Tam 1.3 ton

Portekiz'de Ekvador'dan yola çıkan ve dondurulmuş balıkların içine gizlenen 1,3 ton kokain ele geçirildi.Olay sonra yaşları 25 ila 59 arasında değişen yedi şüpheliyi gözaltına alındı.

Portekiz polisi, Avrupa'ya dağıtılmak üzere Ekvador'dan yola çıkan ve dondurulmuş balıkların içine gizlenen 1,3 ton kokaini ele geçirdi. Polis yaşları 25 ila 59 arasında değişen, farklı ülke vatandaşı yedi şüpheli erkeği gözaltına aldı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Lizbon Limanı'na getirilen kokain, 'Mürekkep Balığı Operasyonu' kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilirken sekiz ateşli silah, çeşitli belge ve nesnelere de el konuldu.

ŞÜPHELİLER ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLABİLİR

Portekiz'in batısındaki bir depoda yakalanan uyuşturucu madde, plastiğe sarılan ve karton kutuların içine konulan dondurulmuş balıkların içinde bulundu. Kokainin balıkların içine saklanmasının tespit edilmesini 'son derece zorlaştırdığı' belirtildi. Polis, uyuşturucuyu çıkarmak için balıkların tamamen imha edilmek durumunda kaldığı bilgisini verdi.

Gözaltına alınan kişilerin yaşlarının 26 ila 59 arasında değiştiği ve organize suç örgütüne mensup olduklarından şüphelenildiği ifade edildi. Örgütün Latin Amerika'dan büyük miktarlarda uyuşturucuyu Avrupa ülkelerinde dağıtmakla suçlandığı belirtilirken, polis, gözaltına alınan şüphelilerin hangi ülke vatandaşı olduğu hakkında bilgi vermedi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, şüphelilerin hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN