Putin Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak

Putin Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak

Rusya'yı Ukrayna'da işlediği savaş suçlarıyla yargılayan Uluslararası Ceza Mahkemesi, aynı zaman Devlet Başkanı Putin'in tutuklanması hükmünü de vermişti. Ermenistan, mahkemeye katılarak Putin'in topraklarında ayak basması durumunda onu tutuklamakla yükümlü hale geldi.

Rusya-Ukrayna savaşı esnasında iddia edilen savaş suçlarına yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) Rusya'yı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'i birçok konuda mahkum etti.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKMIŞTI

UCM, Putin hakkında geçen mart ayında Ukrayna'daki savaş ve çocukların yasadışı yollarla Rusya'ya sınır dışı edilmesi nedeniyle tutuklama kararı çıkarmıştı.

Ermenistan, UCM'ye katılarak Putin için verilen tutuklama kararını uygulamakla yükümlü hale geldi.

STATÜ 1 ŞUBAT'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

T24'te yer alan habere göre Ermenistan'ın uluslararası hukuk konularından sorumlu resmi temsilcisi, Yeghishe Kirakosyan, AFP'ye yaptığı açıklamada, "UCM Roma statüsü Ermenistan için 1 Şubat'ta resmen yürürlüğe girdi" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan parlamentosu Ekim ayında UCM'nin Roma tüzüğünü onaylamak için oy kullandığında "yanlış bir karar" aldığını söylemiş ve Rus Dışişleri Bakanlığı bu hareketi "dostça olmayan bir adım" olarak nitelendirmişti.

'DÜNYA GİDEREK KÜÇÜLÜYOR'

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ermenistan'ın Ekim ayında UCM tüzüğünü onaylamasının ardından Putin'e atfen "Kremlin'deki otokrat için dünya giderek küçülüyor" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN