Putin’den Rus oligarklara çağrı: Vatanseverliğiniz kazançlarınızın önünde olsun

Putin’den Rus oligarklara çağrı: Vatanseverliğiniz kazançlarınızın önünde olsun

İkinci yılında Ukrayna işgaline tüm hızıyla devam eden Rusya lideri Putin, ülkesinin milyarderlerini vatanseverliği kazançlarının önüne koymaya çağırarak Batı yaptırımları karşısında ekonomiyi desteklemek için yatırım yapmalarını söyledi.

Geçen yıl 24 Şubat'ta birliklerini Ukrayna'ya gönderdiği günden bu yana ilk kez Rusya'nın seçkin iş insanlarına hitap eden Putin, onlara rollerinin sadece para kazanmak değil, toplumu desteklemek olduğunu söyledi.

‘RUSYA’NIN GERÇEK VATANDAŞI…’

Putin, "Sorumlu bir girişimci, Rusya'nın, ülkesinin gerçek bir vatandaşı, onun çıkarlarını anlayan ve ona göre hareket eden bir vatandaştır" dedi ve "ülke genelinde insanların yaşam kalitesinde gözle görülür bir iyileşmeye" yol açacak daha dinamik bir ekonominin nasıl inşa edileceğine ilişkin görüşlerini duymak istediğini söyledi.

Rusya’nın kanlı işgalinin başlamasının ardından Batı yaptırımlarının hedeflerinden biri olan oligarklar, ülkelerinin içinde bulunduğu izole dönemde varlıklarını korumak için mücadele veriyor.

‘ŞİMDİ HAREKETE GEÇİN!’

Putin ayrıca, Rusya ekonomisini yaptırımlarla yok etme girişimi olarak adlandırdığı yaptırımların başarısız olduğunu söyleyerek "Ortaya çıkan tehditleri ve kötü niyetlilerin Rusya'nın orta vadede sorun yaşayacağını söylediklerini çok iyi anlıyorum. Evet, bu aklımızda tutmamız gereken bir tehdit. Sizi bu orta vadenin bu olumsuz sonuçlarını beklememeye davet ediyorum. Hemen şimdi harekete geçmelisiniz" ifadelerinde bulundu.

ŞİRKETLERE YÜZDE 5’LİK YENİ VERGİ

Büyük şirketlere yönelik artan talebin en açık işareti olarak, genişleyen bir bütçe açığıyla karşı karşıya olan hükümet beklenmedik miktarda vergi olarak yaklaşık 300 milyar ruble (3,9 milyar dolar) toplamayı planlıyor, ancak bu petrol, gaz ve kömür firmalarını etkilemeyecek.

TASS haber ajansının bildirdiğine göre Maliye Bakanı Anton Siluanov, verginin fazla karın yaklaşık yüzde 5'i olarak belirleneceğini söyledi. Vergi yasal olarak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek, ancak bakanlık, şirketlerin bu yıl da ödeme yapmasını beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN