Putin'e hakaret eden Rus milliyetçisine 4 yıl hapis

Putin'e hakaret eden Rus milliyetçisine 4 yıl hapis

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ve ordunun üst düzey komutanlarını Ukrayna savaşını yeterince etkili bir şekilde takip etmemekle suçlayan tanınmış Rus milliyetçisi Igor Girkin hakkında karar açıklandı. Bugün Moskova Mahkemesi tarafından aşırıcılığı kışkırtmaktan suçlu bulundu ve dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Moskova Mahkemesi Rus milliyetçisi Igor Girkin hakkında alınan kararı açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ve ordunun üst düzey komutanlarını Ukrayna savaşını yeterince etkili bir şekilde takip etmemekle suçlayan tanınmış Rus milliyetçisi Igor Girkin aşırıcılığı kışkırtmaktan suçlu bulunarak dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reuters'ta yer alan habere göre Igor Strelkov olarak da bilinen 53 yaşındaki Girkin, mahkeme başkanının suçlu bulunduğunu ve dört yılını bir ceza kolonisinde geçireceğini ilan etmesi üzerine başını salladı ve gözlerini devirdi.Yargıç ayrıca bir zamanlar üretken bir blog yazarı olan Girkin'in üç yıl boyunca internet kullanmasını da yasakladı.

Girkin'in müttefikleri tarafından işletilen Telegram mesajlaşma uygulamasındaki resmi kanalı, kararı tanımadığını ve şu sözleri söylediğini söyledi: "Ben Anavatan'a hizmet ediyorum!"

'BU CEZA VATANSEVERLERE BİR DERS'

Kremlin'in eski danışmanlarından Sergei Markov, Girkin'in cezasının kendilerini vatansever olarak tanımlayan insanlara bir ders olduğunu söyledi. Markov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, "Elbette, devasa bir küresel koalisyonun saldırganlığına karşı mücadele eden bir ülkenin liderini damgalamak ve ona hakaret etmek vatanseverlik değildir" dedi.

Markov ayrıca "Bir vatansever, liderliğin hatalarını eleştirebilir. Ancak bir vatansever, ülke için zor bir anda ülkenin liderliğine küstahça hakaret edemez. Strelkov'un cümlesi herkese bir derstir: vatanseverlik bir hoşgörü değildir" ifadesini kullandı.

Girkin'in hukuk ekibi karara itiraz etmeyi planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN