Putin'in akıl hocası Dugin tehdit etti: Kazanamazsak dünyayı yok ederiz

Putin'in akıl hocası Dugin tehdit etti: Kazanamazsak dünyayı yok ederiz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken, Rus lider Putin'in 'kulağına fısıldayan kişi' olarak bilinen Aleksandr Dugin, Kuzey Karadeniz'deki savaşın akıbetine ilişkin şoke eden ifadeler kullandı. Kazanmak zorunda olduklarını belirten Putin'in 'akıl hocası' Rus düşünür Dugin, kaybetmeleri halinde ortada ne Rusya'nın ne de dünyanın kalmayacağını ileri sürdü.

Yaşayan en ünlü Rus düşünür, fikirleriyle yaklaşık yirmi yıldır Rusya'ya ve dünyaya tepeden bakıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'akıl hocası' olarak bilinen Aleksandr Dugin, Ukrayna'daki saldırılarında başarısız olmaları halinde dünyayı yok ederiz mesajı verdi.

Al-Jazeera televizyonuna konuşan Dugin, Ukrayna savaşını kazanmak zorunda olduklarını, aksi halde Rusya'nın haritadan silinebileceğini söyledi. Dugin, Rus ordusunun gerekirse nükleer silah kullanması gerektiğini de savundu. Dugin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''YA VAR OLACAĞIZ YA DA YOK OLACAĞIZ''

"Bu askeri operasyon bizim için varlık yokluk meselesi. Ya var olacağız ya da yok olacağız. Şu anda her şey sallantıda duruyor. Yenilgi ihtimalini düşünmüyoruz. Çünkü bu olamaz. Olursa Putin, Rusya ve bildiğim kadarıyla dünya da olmayacak. Çünkü biz her şeyi riske attık. Bu yüzden NATO tarafından nükleer bir saldırıya uğrarsak veya savaşa NATO müdahale ederse, nükleer seçeneğe ilişkin Sayın Putin'in söylediklerini dinlemek gerekir. Çünkü sahada aynı şekilde cevap verilecektir. Bu operasyonun 'son nefesimize kadar devam etmesi' kararı çoktan alındı ve kazanmaktan başka çaremiz yok."

RUSYA OLMADAN İNSANLIK OLMAZ

'Ya biz kazanacağız ya da dünya yok olacak' mı diyorsunuz?' sorusuna yanıt veren Dugin, şöyle konuştu:

Evet, evet. Bunlar aynen cumhurbaşkanımızın sözleri. Rusya olmadan insanlık olmaz. Bu dünyada yaşamak istiyorsanız büyük ve bağımsız Rusya'yı kabul etmelisiniz. Bağımsız ve egemen bir Rusya olmadan insanoğlu varlığının imkansız olduğunu söyleyen başkanımızın sözlerini hatırlatıyorum.

Uzlaşma şansı yok mu? sorusu yöneltilen Dugin, ''Kanaatimce uzlaşmaya varma konusunda treni kaçırdık veya durum bambaşka bir boyut aldı. Bu bizim için varlık-yokluk meselesi. Tarihimizin her aşamasında kazanmayı başardık. Değersiz herkes ölecektir. Ama büyük liderler her zaman büyük devletler ve imparatorluklar kurmuşlardır. Büyük lider Putin'le, kaybeden Gorbaçov ve Yeltsin'i karşılaştırdığımızda, bu kıyasın sonucu çok şeyi belirler. Zayıf ve aptal liderlerimiz olabildiği gibi büyük ve cesur liderlerimiz de olabilir. Cesur insanlar da toplumun küçük insanlarından farklıdır." dedi.

'İÇİNDE RUSYA YOKSA NEDEN BÖYLE BİR DÜNYAYA İHTİYACIMIZ VAR?'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'akıl hocası' Dugin'in sözlerini doğrular nitelikte açıklamalarıyla biliniyor. Ukrayna işgalinin başlamasından henüz bir hafta önce Putin, Rusya'sız bir dünyanın anlamsızlığından bahsetmiş ve nükleer silah kullanımına ilişkin şu tehditte bulunmuştu:

"Karşı saldırıya cevabımız ne olabilir? Bu, nükleer silah kullanma anlamına gelir. Bu da sadece bir durumda uygulanabilir. Füze saldırı uyarı sistemlerimiz sadece füze fırlatıldığını kaydetmiyor. Aksine, Rus topraklarına düşen savaş başlıklarının doğru bir tahminini, uçuş yollarını ve zamanlarını veriyor. Bu, karşı saldırıya verilecek cevap diye isimlendirilir. Yani biri Rusya'yı yok etmeye karar vermişse yasal olarak yanıt verme hakkımız olur. Bu da tüm dünya için küresel bir felaket olacaktır. Şunu söyleyeyim: İçinde Rusya yoksa neden böyle bir dünyaya ihtiyacımız var?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN