‘Putin'in cüzdanı’na banka hesabı açmışlardı: İsviçre’de dört bankacı suçlu bulundu

‘Putin'in cüzdanı’na banka hesabı açmışlardı: İsviçre’de dört bankacı suçlu bulundu

Rusya lideri Putin'in yakın bir arkadaşının İsviçre merkezli banka hesapları aracılığıyla milyonlarca frank taşımasına yardım eden dört bankacı, yargılandıkları mahkemece suçlu bulundu.

Dört bankacı, İsviçre hükümeti tarafından ‘Putin'in cüzdanı’ olarak adlandırılan çelist Sergey Roldugin'e yardım etmekten suçlu bulundu. Üçü Rus ve biri İsviçreli olan üst düzey bankacılar, Putin'in en büyük kızı Maria'nın vaftiz babası olan Roldugin'in 2014-2016 yılları arasında İsviçre banka hesaplarına milyonlarca frank yatırmasına yardım etti.

‘GİZLENMENİN BİR YOLU’

İsviçre raporlama kısıtlamaları nedeniyle kimlikleri bilinmeyen bu kişiler, Zürih Bölge Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada suçlu bulunurken, yüzbinlerce İsviçre frangına varan para cezasına çarptırıldı. İngiliz haber ajansı Reuters tarafından incelenen iddianamede, Roldugin gibi kişilerin paranın gerçek sahiplerini gizlemenin bir yolu olarak kullanıldığı vurgulanıyor.

Mahkeme, dört yöneticinin Roldugin'e Zürih'teki Gazprombank'ta yeterli kontrol yapmadan milyonlarca frangın yatırıldığı iki banka hesabında yardımcı olduğunu bildirdi. İddia makamı, banka yetkililerin neredeyse 30 milyon frangın gerçek sahibinin kimliğini belirlemek için yeterince çaba göstermediğini belirtip müzisyen Roldugin'in paranın gerçek sahibi olmasının mantıksız olduğunu kaydetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN