'Putin'in operasyonu açıkladığı video üç gün önce çekildi' iddiası

'Putin'in operasyonu açıkladığı video üç gün önce çekildi' iddiası

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Donbass'a özel operasyon emrini verdiği görüntülerin 21 Şubat gününde, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin Moskova tarafından tanındığı gün çekildiği iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine özel operasyon emri verdiğine dair açıklamasının pazartesi günü kaydedildiği öne sürüldü. İddiaya göre Putin, operasyon emrine dair açıklamasını, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıdığı gün kaydetti.

Gazete Duvar'ın aktardığı iddiaya göre, hem bugünkü görüntülere dair metadataya (üst veri), hem de Putin'in iki açıklamasında aynı giysileri giydiğine dair gözlemlere dayanıyor.

putinic.jpg

Rus gazetesi Novaya Gazeta, Putin'in bugünkü operasyon açıklamasının görüntülerinin Kremlin'in internet sitesine yüklenen dosyasında, üst verilerin 21 Şubat saat 19.00 olarak göründüğünü yazdı. Bu, görüntülerin operasyonun açıklanmasından üç gün önce kaydedildiği anlamına geliyor.

Putin'in pazartesi günü Lugansk ile Donetsk'in bağımsızlığını tanıdığı günle aynı kravatı takıyor olması ve aynı masada oturuyor olması da sosyal medyada benzer soruları gündeme getirmişti.

Batı medyasında, bu iddianın doğru olması halinde Rusya'nın krizin çözülmesi için diplomasiye şans vermekten çok daha önce vazgeçtiği yorumları yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN