Quadcopter dronlar Gazze'de 'yürüyen herkesi acımasızca hedef alıyor'

Quadcopter dronlar Gazze'de 'yürüyen herkesi acımasızca hedef alıyor'

İsrail ordusu, Gazze'deki katliamından sonra sınırdaki Refah kentinde de saldırılara devam etti. Çatışmalardan sonra büyük oranda terk edilmiş durumda olan Refah'tan Ebu Taha, 'quadcopter' korkusuyla yaşadıklarını açıkladı. "Yürüyen herkesi acımasızca hedef alan acımasızca hedef alan insansız hava araçlarının tehlikesinden" söz eden Ebu Taha, "Hareket etmeye korkuyoruz çünkü öldürülmekten korkuyoruz. Artık su ya da yiyecek yok. Tamamen kapana kısılmış durumdayız" dedi.

Gazze'deki Refah kent merkezi, İsrail ordusu ile Filistinli silahlı gruplar arasında haftalardır süren çatışmalardan kaçan kent sakinleri tarafından terk edilmiş durumda.

Al Jazeera'da yer alan bir habere göre, 30 yaşındaki Haytam Ebu Taha, sokaklarda "yürüyen herkesi acımasızca hedef alan insansız hava araçlarının tehlikesinden" söz etti. Ebu Taha, "Hareket etmeye korkuyoruz çünkü öldürülmekten korkuyoruz. Artık su ya da yiyecek yok. Tamamen kapana kısılmış durumdayız" dedi.

EURO-MED: İSRAİL QUADCOPTER KULLANIMINI ARTIRDI

Euro-Med İnsan Hakları Gözlem Grubu yakın tarihli bir raporunda İsrail'in "7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden soykırımın şiddetini artırarak, patlayıcı bombalar atmak ve daha fazla Filistinliyi "öldürmek için hedef gözeterek ateş etmek" amacıyla küçük insansız hava araçları veya quadcopter kullanımını artırdığını" belirtmişti.

22 yaşındaki İsmail Ebu Şaar, "Birçok insan quadcopterler tarafından öldürüldü... Topçu ateşi, silahlı saldırılar ve çatışmalar durmak bilmiyor" dedi.

İSRAİL ORDUSU: İSTİHBARATA DAYALI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu yaptığı açıklamada Refah ve çevresinde "istihbarata dayalı hedefli operasyonlara devam ettiğini" ve "büyük miktarda silah" bulduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN