Rus gazının Ukrayna üzerinden geçişi reddedildi

Rus gazının Ukrayna üzerinden geçişi reddedildi

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko Bloomberg'e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Halushchenko mevcut sözleşmenin süresi dolduktan sonra Rus gazının Ukrayna üzerinden akışına izin verecek herhangi bir ticari anlaşmayı reddetti.

Enerji Bakanı Herman Halushchenko, mevcut sözleşmenin süresi dolduktan sonra Rus gazının Ukrayna üzerinden akışına izin verecek herhangi bir ticari anlaşmayı reddetti. Halushchenko bu yorumu Bloomberg'e verdiği röportajda yaptı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kiev ve AB daha önce 2019'da imzalanan ve süresi Aralık 2024'te dolacak olan Rus gazına yönelik transit anlaşmasının uzatılmasını istemeyeceklerini belirtmişti.

'OLASI BİR ÇÖZÜM YOK'

Avrupa ülkelerinin Rusya'nın doğalgazına olan bağımlılığını azaltma çabalarına rağmen, Rus doğalgazı AB'nin ithalatının önemli bir kısmını oluşturmaya devam ediyor. Bazı tüccarlar, Ukrayna üzerinden transit geçişin özel anlaşmalar temelinde 2024'ten sonra da devam edeceğini umduklarını dile getirdi.

Halushchenko Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nda Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Masada herhangi bir olası çözüm yok" dedi.

Halushchenko, Avrupa ülkelerinin Rus gazını satın almak yerine, 15 milyar metreküp gaz depolama alanı sunan Ukrayna'nın rezervuarlarında yakıt depolamasını önerdi.

Rusya, 2022'de Avrupa'ya boru hattıyla gaz geçişini büyük ölçüde kesti ancak Avusturya Macaristan ve Slovakya gibi ülkeler büyük ölçüde Rus ithalatına bağımlı olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN