Rus milliyetçileri haddini aşıyor! Cami projesini Kur’an yakarak protesto ettiler

Kur’an-ı Kerim’e yönelik son yıllarda artan provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez Rus milliyetçileri, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in duyurduğu cami projesine karşı tepkide sınır tanımayarak Kur’an-ı Kerim yaktı.

Son dönemde artan Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara yenisi eklendi. Daha önce İsveç ve Danimarka’da gerçekleşen alçak provokasyonlara karşı öfke dinmezken, Rusya başkenti Moskova’nın Kosino-Uhtomski semtinde inşa edilmesi planlanan camiye tepki gösteren Rus milliyetçileri, Kuran-ı Kerim yaktıkları görüntüleri sosyal medyadan paylaştı.

Moskova polisi, provokasyonu "Topluma açıkça saygısızlık göstergesi ve dini duyguları rencide etmek için işlenen halka açık eylemler" olarak nitelendirdi. Moskova polisinin açıklamasında, "Olayla ilgili bir ceza davası açıldı. Olayın tüm koşullarını aydınlatmak ve zanlıyı tespit edip tutuklamak için kapsamlı arama operasyonları sürdürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TARTIŞMALARA KADİROV DA KATILDI

Bu ayın başlarında, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, şehrin Kosino-Uhtomski semtinde inşa edilmesi planlanan cami için yeni bir yer tahsis edeceklerini açıklayarak kararı Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'in başvurusu üzerine aldıklarını bildirmişti.

mscw-bb.jpg
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin

Bölge halkının tepkisini çeken 2 bin 500 metrekarelik cami projesine ilişkin tartışmalara Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov da katılarak cami projesini protesto edenlerin silah altına alınarak Ukrayna'ya gönderilmesini istemişti.

kadirov.jpg
Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov

İSVEÇ’TEKİ PROVOKASYONDA PUTİN İDDİASI

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç’in Stockholm kentinde bulunan Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Provokasyonun İsveç’in NATO üyeliğinde kilit roldeki Türkiye’nin elçiliği önünde gerçekleştirilmesi dikkat çekmişti.

Skandal olayın ardından ‘Putin yanlısı’ aşırı sağcı saldırganın Moskova ile ilişkileri mercek altına alınırken, Stram Kurs Partisi’nin lideri olan Rasmus Paludan’ın arkasında Rusya’nın olduğu, son zamanlarda toparlanan Türkiye ve İsveç arasındaki ipleri kopartarak NATO’ya girmesine engel olmak için bu eylemi ‘sipariş ettiği’ iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN