Rus muhalefet liderine vedaya da izin yok: Aleksey Navalnıy Cuma günü defnedilecek

Rus muhalefet liderine vedaya da izin yok: Aleksey Navalnıy Cuma günü defnedilecek

Sözcü Kira Yarmysh 16 Şubat'ta tutuklu bulunduğu ceza kolonisinde hayatını kaybeden Rus muhalefet lideri Aleksey Navalnıy'nin Cuma günü Moskova'da defnedileceğini duyurdu. Yarmysh Moskova'nın Maryino bölgesinde Navalnıy adına ayin düzenleneceğini daha sonra Borisovskoye mezarlığına gömüleceğini söyledi. Navalnıy'nin destekçileri onun adına bir veda töreni düzenlenmesine izin verilmediğini belirtti.

Rus muhalefet lideri Alexei Navalnıy'nin sözcüsü, destekçilerinin kendisine veda etmesine izin verecek bir salon aramasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Rus muhalefet lideri Alexei Navalnıy'nin cenaze ve defin töreninin Cuma günü Moskova'da yapılacağını açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre Sözcü Kira Yarmysh, sosyal medya hesabında Cuma günü yerel saatle 14.00'te Moskova'nın Maryino bölgesindeki Tanrı'nın Annesinin İkonu Kilisesi'nde Navalnıy için bir ayin düzenleneceğini bildirdi. İnsanlara oraya erken gelmelerini söyleyen Yarmysh Navalnıy'nin daha sonra Borisovskoye mezarlığına gömüleceğini bildirdi.

47 yaşındaki Navalnıy, 16 Şubat'ta Arktik'teki bir ceza kolonisinde hayatını kaybetmişti. Müttefikleri, Başkan Vladimir Putin'i kendisini öldürmekle suçladı çünkü Rus liderin, Navalnıy'nin olası bir mahkum takasıyla serbest bırakılması düşüncesine 'tahammül edemediği' iddia edildi.

NAVALNIY ADINA VEDA TÖRENİ YAPILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Navalny ve destekçilerini ABD destekli aşırılıkçılar olarak tanımlayan Kremlin, devletin onun ölümünde parmağı olduğunu reddetti ve Navalnıy'nin ölümünden önce serbest bırakılmasına yönelik herhangi bir anlaşmadan haberi olmadığını söyledi.

Destekçilere göre Navalny'nin ölüm belgesinde doğal sebeplerden öldüğü yazıyordu.
Annesi, yetkilileri, başlangıçta oğlunun cesedini saklayarak, oğlu için özel bir cenaze töreni düzenlemesi konusunda kendisine şantaj yapmaya çalışmakla suçladı. Kremlin ise bu iddiayı 'saçma' olarak nitelendirdi.

Navalnıy'nin destekçileri onun adına bir veda töreni düzenleyebilecek salon arıyorlardı ancak her yerde reddedildiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN