Rus muhalif Navalni, yeni hapishanesi 'Kutup Kurdu'nu anlattı: Makineli tüfekler, köpekler, gardiyanlar...

Rus muhalif  Navalni, yeni hapishanesi 'Kutup Kurdu'nu anlattı: Makineli tüfekler, köpekler, gardiyanlar...

Vladimir Putin ve Kremlin'in en güçlü muhalifi konumundaki Aleksey Navalni'nin konulduğu 'Kutup Kurdu' kolonisi olarak bilinen yeni cezaevi, ülkedeki en ağır şartlara sahip hapishanelerden biri olarak kabul ediliyor. 20 günlük sevk sürecinin yorucu olduğunu ama iyi hissettiğini söyleyen Navalni yeni hapisaneyle ilgili paylaşımda bulundu.

Moskova yakınlarındaki bir ceza kolonisinden yaklaşık 1900 kilometre kuzeye sevk edilen Aleksey Navalni yeni hapishanesi ile ilgili paylaşımda bulundu. 'Kutup Kurdu' olarak bilinen cezaevi için Navalni, ellerinde makineli tüfekler, yanlarında köpekler olan gardiyanlar gördüğünü, bitişiğindeki hücrede yer alan ve zemininde kar olan egzersiz alanında yürüyüşe çıktığını anlattı.

Rus muhalif politikacı Alexei Navalni Salı günü Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerinde karla kaplı bir hapishane olarak tanımladığı yere vardığını doğruladı ve oraya ulaşmak için 20 gün süren yorucu bir yolculuğa rağmen moralinin çok iyi olduğunu söyledi.

Sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada 47 yaşındaki Navalni'nin Moskova'nın yaklaşık 1,900 km (1200 mil) kuzeydoğusundaki Yamal-Nenets bölgesindeki Kharp'ta bulunan Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyindeki IK-3 ceza kolonisine kadar takip edildiğini aktardı.

Navalny yeni hapishanesinden yaptığı ilk paylaşımda, oradaki sert hava koşullarına atıfta bulunarak şaka yollu "Ben sizin yeni Buzdan Pederinizim" diye yazdı.

"Artık bir koyun postum, bir ushanka şapkam (kulakları kapatan kapaklı bir kürk şapka) var ve yakında valenki (geleneksel Rus kış ayakkabısı) alacağım. 20 günlük nakil süreci oldukça yorucuydu, ancak yine de Peder Frost'un olması gerektiği gibi mükemmel bir ruh halindeyim" dedi.

'SONUNDA BURAYA GELDİĞİME ÇOK SEVİNDİM'

Buradan destekçilerine mesaj gönderen Navalni, destekçilerine ve bu uzun sevk sürecindeki durumu hakkında endişe eden herkese teşekkürlerini ileterek, ellerinde makineli tüfekler, yanlarında köpekler olan gardiyanlar gördüğünü, bitişindeki hücrede yer alan ve zemininde kar olan egzersiz alanında yürüyüşe çıktığını anlattı. Bunun dışında sadece bir hapishane penceresinden tel örgüleri görebildiğini söyleyen Navalni, "Her neyse; benim için endişelenmeyin. Sonunda buraya geldiğime çok sevindim" dedi.

RUSYA'NIN EN ZOR HAPİSHANLERİNDEN BİRİ

Navalni'nin "Kutup Kurdu" kolonisi olarak bilinen yeni hapishanesi, Rusya'daki en zorlu cezaevlerinden biri olarak kabul ediliyor. Buradaki mahkumların çoğu ağır suçlardan hüküm giymiş durumda.

Kışlar çok sert geçmekte ve önümüzdeki birkaç yıl içinde sıcaklıklar eksi 28 santigrat dereceye (eksi 18.4 Fahrenheit) kadar düşecek.

YAKLAŞIK 3 HAFTADIR KAYIPTI

Yaklaşık 3 haftadır 'kayıp' olan tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalni'nin 25 Aralık Pazartesi günü Rusya'nın kuzeyinde, kutup bölgesindeki bir ceza kolonisine gönderildiği ortaya çıkmıştı. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, Navalni'nin Yamal-Nenets bölgesindeki Kharp'ta bulunan IK-3 isimli ceza kolonisinde bulunduğunu bildirmişti. Navalni'nin sevk edildiği ceza kolonisinin başkent Moskova'nın yaklaşık 1900 kilometre kuzeydoğusunda olduğu belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN