Rusya ABD büyükelçisini çağırdı: Diplomatları sınır dışı etmekle tehdit etti

Rusya ABD büyükelçisini çağırdı: Diplomatları sınır dışı etmekle tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rusya Büyükelçisi Lynne Tracy'yi çağırdığını ve Rusya'daki başkanlık seçimleri öncesinde "Rusya Federasyonu'nun iç işlerine müdahale girişimlerine" karşı uyardığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, yaklaşan seçimler veya Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bağlamında 'dezenformasyon yayan' Büyükelçilik çalışanlarını sınır dışı etmekle tehdit etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün ABD'nin Rusya Büyükelçisi Lynne Tracy'yi çağırdığını ve Rusya'daki başkanlık seçimleri öncesinde "Rusya Federasyonu'nun iç işlerine müdahale girişimlerine" karşı uyardığını duyurdu.

Rusya'da 15 Mart ile 17 Mart tarihleri ​​arasında başkanlık seçimi yapılacak ve 1999'dan bu yana iktidarda olan Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beşinci dönem görevde kalması bekleniyor.

Tracy, Putin'in ana siyasi rakibi Alexei Navalny'nin 1 Mart'taki cenazesine katılan Batılı diplomatlar arasındaydı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tracy'nin ABD Büyükelçiliği'nin "eğitim ve kültür alışverişi" adı altında "Rusya karşıtı program ve projeler" yürüten üç STK'ya verdiği destek nedeniyle çağrıldığını iddia etti. Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçiliği'nin bu STK'ları desteklemeyi bırakması gerektiğini, aksi takdirde Rus yasalarını ihlal etmiş sayılacağını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı, yaklaşan seçimler veya Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bağlamında 'dezenformasyon yayan' Büyükelçilik çalışanlarını sınır dışı etmekle tehdit etti.

Haber, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Almanya'nın Rusya Büyükelçisi Alexander Lambsdorf'u çağırması ve Alman subaylarının katıldığı bir toplantının ses kaydının sızdırılmasının ardından artan gerilim nedeniyle Alman gazetecileri sınır dışı edilmekle tehdit etmesinden birkaç gün sonra geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN