Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev açıkladı: Rusya hangi koşullarda nükleer silah kullanacak?

Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev açıkladı: Rusya hangi koşullarda nükleer silah kullanacak?

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitry Medvedev, Rusya'nın nükleer silahları kullanmak için dört senaryo sıraladı. Medvedev ülkesinin konvansiyonel silah kullanan ülkelere de nükleer silahla karşılık verilebileceği uyarısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı bir ayını geride bıraktı. Ukrayna'da Rus güçleri hedeflediği büyük kentleri ele geçirmekte ya da elinde tutmakta zorlandığı iddia edilyor.

Sahada direncini sergileyen Ukrayna ile "özel askeri operasyonun" ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını öne süren Rusya arasında ateşkes ve barış koşullarını görüşmek için müzakereler de sürüyor.

Rusya bu atmosferde kendisine büyük üstünlük sağlayan nükleer caydırıcılığı gündeme getirmekten geri durmuyor. Hem Putin, hem de sözcüleri nükleer silahları "varoluşsal bir tehditle" karşı karşıya kaldıklarında kullanabileceklerini dile getiriyor.

Rusya'nın nükleer seçeneği elinde tuttuğunu belirten bir diğer üst düzey isim eski Rusya Devlet Başkanı ve Başbakan Dimitry Medvedev oldu. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı koltuğunda oturan Medvedev ülkesinin konvansiyonel silah kullanan ülkelere de nükleer silahla karşılık verilebileceği uyarısında bulundu.

Rusya'nın hangi koşulları nükleer silah kullanımı için gerekçe sayılacağı konusunda bilgi veren Medvedev, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada Rusya'nın nükleer silahları kullanmak için dört senaryo sıraladı:

"Rusya'nın nükleer füze ile saldırıya uğraması

Rusya ya da müttefiklerine başka tür nükleer silah kullanılması

Rusya'nın nükleer caydırıcılığını aksatacak "kritik altyapılara" yönelik bir saldırı olması

Rusya ya da müttefiklerinin varlığını tehlikeye atan saldırgan eylemlere kalkışılması"

Nükleer silahla değil konvansiyonel silahla yapılan saldırgan eylemlerin de dördüncü koşulu tetiklediğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN