Rusya Herson'u vurdu: 1 çocuk yaralandı

Rusya Herson'u vurdu: 1 çocuk yaralandı

Rusya Ukrayna'ya yönelik saldırılarında Herson'u hedef aldı. Hava bombasının bir eve isabet etmesi sonucu yedi yaşındaki erkek çocuğu yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğu hastaneye sevk etti.

Herson Bölgesi Askeri İdaresi'nin Telegram aracılığıyla yaptığı açıklamada, Rusya ordusunun Herson'a saldırı düzenlemesi sonucu yedi yaşında bir erkek çocuğu yaralandı.

Gönderiye göre çocuk, evine hava bombasının isabet etmesi sonucu yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibi onu hastaneye götürürken çocuğa "patlama yaralanması ve ezilme" teşhisi konuldu.

Bu haftanın başlarında Herson Bölgesinin Beryslav şehrine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında bir çift yaralanmıştı. Bir drone'un çiftin evine patlayıcı atarak binaya zarar verdiği bildirildi.

Bundan sadece bir gün önce Rus birliklerinin bölgenin Kupiansk bölgesine saldırması sonucu 67 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetmişti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 2022 Sonbaharındaki karşı saldırıda Herson'u ve Dnipro Nehri'nin batı yakasındaki diğer bölgesel yerleşimleri kurtardı. Rus birlikleri nehrin doğu yakasına itildi ve oradan kurtarılmış bölgelere ateş açıldı; bu durum düzenli olarak sivil ölümlerinin yanı sıra evlerin ve altyapının büyük çapta tahrip olmasına yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN