Rusya Ukrayna'da dehşet saçıyor: Dünya çapında en yüksek saldırı sayısı

Rusya Ukrayna'da dehşet saçıyor: Dünya çapında en yüksek saldırı sayısı

DSÖ, Şubat yaklaşık iki yıldır devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başlangıcından bu yana Ukrayna'da sağlık merkezlerine yönelik 1147 saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Genel Direktör Ghebreyesus, "Bu, DSÖ'nün şimdiye kadar herhangi bir insani acil durumda kaydettiği en yüksek saldırı sayısıdır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2022 Şubat'ta başayan Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bilançolarına dair açıklamalarda bulundu. Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna’da sağlık merkezilerine yönelik 1147 saldırının gerçekleştiği kaydedildi.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan gerçekleştirdiği paylaşımda, dün Ukrayna’nın Konstantinivka şehrine gerçekleştirilen ve çok sayıda sivilin etkilendiği saldırıyla ilgili üzüntülerini dile getirerek, “Kalbim saldırıdan etkilenen insanlarla birlikte” dedi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI

Şubat 2022’de başlayan savaşın ardından Ukrayna’da sağlık merkezlerine yönelik 1147 saldırıyı doğruladıklarını kaydeden Ghebreyesus, bu saldırıların 104 ölüm ve 151 yaralanmayla sonuçlandığını bildirdi.

EN YÜKSEK SALDIRI SAYISI

Ghebreyesus, “Bu, DSÖ’nün şimdiye kadar herhangi bir insani acil durumda kaydettiği en yüksek saldırı sayısıdır. Sağlığa ve sivillere yönelik saldırılar hiçbir yerde kabul edilemez ve durdurulmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN