Rusya Zelenskiy'nin Miçotakis'le görüşmesinde Odessa'ya saldırdı

Rusya Zelenskiy'nin Miçotakis'le görüşmesinde Odessa'ya saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Odessa limanında bir araya geldi. Ziyaret sırasında Rusya ordusunun füze saldırısı düzenlediği belirtildi. Miçotakis, Zelensky ile düzenlediği ortak basın toplantısında, hava saldırısı sirenini duyduğunda Devlet Başkanı ve ekibi tarafından kendisine Odessa limanını gezdirildiğini söyledi. "Kısa bir süre sonra arabalarımıza binerken büyük bir patlama duyduk" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy 6 Mart'ta gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ziyareti sırasında Odessa'ya füze fırlattığını söyledi.

Miçotakis, Zelensky ile düzenlediği ortak basın toplantısında, hava saldırısı sirenini duyduğunda Devlet Başkanı ve ekibi tarafından kendisine Odessa limanını gezdirildiğini söyledi. "Kısa bir süre sonra arabalarımıza binerken büyük bir patlama duyduk" dedi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Miçotakis, "Savaşı ilk elden deneyimlemek için tüm Avrupalı ​​liderlerin Ukrayna'ya gelmesinin bir nedeni daha olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Yunan kabine üyesi Stavros Papastavrou günün erken saatlerinde Yunan medyasına yaptığı açıklamada Yunan heyetinde herhangi bir yaralanma olmadığını doğruladı ancak Yunan gazetesi Kathimerini'ye göre patlama yaklaşık 150 metre uzakta gerçekleşti.

SALDIRIDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hava saldırısı alarmı yerel saatle 10:40 civarında çaldı. Donanma Sözcüsü Dmytro Pletenchuk daha sonra Rusya'nın Odessa'nın liman altyapısını hedef alarak beş kişiyi öldürdüğünü doğruladı.

Zelenskiy, "Bugün bu saldırıyı gördük. Kiminle uğraştığımızı görüyorsunuz, nereye vurduklarını umursamıyorlar" dedi.

Zelenskiy ile Miçotakis'in limandaki görüşmesinin ardından iki lider, 2 Mart'ta Rus insansız hava aracı saldırısında hasar gören dokuz katlı binayı ziyaret etti. Saldırıda beşi çocuk 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Odesa uzun süredir Yunan diasporasına ev sahipliği yapıyor ve Miçotakis, ziyareti sırasında bu topluluğun temsilcileriyle bir araya geldi. Miçotakis, "Sonuçta, Mariupol ile birlikte Odessa, yüzyıllar boyunca Helenizmin Karadeniz kıyısındaki hayati bir merkeziydi. Odessa birinci öncelikli bir bölge ve burada yeniden inşa programlarına odaklanmak istiyoruz" dedi. Miçotakis, Ağustos 2023'te Yunanistan'ın Odessa'nın tarihi şehir merkezini yeniden inşa etmesine yardım etmeyi planladığını duyurmuştu.

Miçotakis, kısmen liman şehrinin Yunanistan bağlantılarından dolayı Kiev'i değil Odessa'yı ziyaret etmeyi seçtiğini söyledi. Miçotakis, "Ukrayna'nın Avrupa'ya ve dünyaya yaptığı ihracatın ana limanı olarak Odesa'nın büyük ekonomik önemini göstermek" istediğini söyledi.

Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasını tek taraflı olarak feshetmesinin ardından Ukrayna'nın yeni bir nakliye koridoru oluşturduğu Ağustos 2023'ten bu yana, Odessa ve çevresindeki limanlar aracılığıyla 30 milyon tondan fazla tarım ürünü ihraç edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN