Rusya'da ortalık karıştı: Putin'in sesinden sahte 'olağanüstü hal' duyurusu

Rusya'da ortalık karıştı: Putin'in sesinden sahte 'olağanüstü hal' duyurusu

Rusya'da hackerlardan Başkan Putin'i kızdıran bir hamle geldi. Dün Putin'in sesinden radyoda sahte bir 'olağanüstü hal' duyurusu yapıldı. Yapılan anonsta Rus vatandaşlara iç bölgelere tahliye edilecekleri bununla birlikte tam seferberlik ilan edildiği söylendi. Bu durum üzerine Rus yetkililer, vatandaşların korkmamaları gerektiğini, bunun Rus vatandaşları korkutmak amaçlı yapıldığını söyledi.

Rusya'nın Savaş açtığı Ukrayna sınırına yakın bölgelerinde yayın yapan çeşitli radyo istasyonlarında geçtiğimiz pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'inkini andıran bir ses tarafından sahte bir "olağanüstü hal" duyurusu gerçekleştirildi.

Rus yetkililer, olayı "hackerlar aracılığıyla yapılmış bir operasyon" olarak nitelendirdi.

Belgorod, Voronej ve Rostov bölgelerindeki radyo istasyonlarında yayınlanan mesajda çeşitli bölgelerde "olağanüstü hal" ilan edildiği söylendi. Mesajda ilgili bölgelerde yaşayan Rus vatandaşlarına iç bölgelere tahliye edilecekleri söylenirken, "tam seferberlik ilan edildiği" belirtildi.

YAPAY ZEKA İLE ÜRETİLDİ

Radyo frekanslarına sokulan sahte mesajda Putin'in yapay zeka ile üretilmiş sesinin kullanıldığı düşünülüyor.

Rus yetkililer, "endişelenecek bir durum olmadığını" ve Rus vatandaşlarının korkutulmaya çalışıldığını ifade etti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da olaydan "hackerları" sorumlu tutarak, "her şey kontrol altında" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN