Böylesi görülmedi: Rusya'dan 158 hava saldırısı

Böylesi görülmedi: Rusya'dan 158 hava saldırısı

Rusya ordusu, 158 füze ve insansız hava aracıyla (İHA) Ukrayna'ya saldırıldığını açıkladı. Saldırılardan dolayı 12 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri "hiç bu kadar çok konumun aynı anda hedef alındığını görmediğini" belirtti.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "büyük askeri saldırısında" 158 hava saldırısı aracı kullandığını bildirdi.

BBC'de yer alan habere göre Rusya ordusu 158 füze ve İHA'larla saldırı düzenlendiğini açıklarken, Ukrayna Hava Kuvvetleri "hiç bu kadar çok konumun aynı anda hedef alındığını görmediğini" belirtti.

Rusya'nın Ukrayna genelinde düzenlediği saldırılarda 12 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'nın "cephaneliğindeki hemen hemen her tür silahı kullandığını" belirterek, evlerin ve hastanesinin vurulduğunu söyledi

Batıda başkent Kiev, Lviv, güneyde Odesa ve Zaporizhia, doğuda Dnipro ve Kharkiv dahil olmak üzere Ukrayna genelindeki şehirlere saldırı düzenlendi.

Saldırılar, ABD'nin Kiev'e yönelik yardım paketini onaylamasının ardından geldi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valerii Zaluzhnyi, Ukrayna'nın Rusya'dan fırlatılan 36 insansız hava aracından 27'sini ve 87 füzeyi düşürdüğünü bildirdi.

Öte yandan bu haftanın başlarında Ukrayna, işgal altındaki Kırım'ın Feodosya limanında bir Rus savaş gemisini vurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN