Rusya'nın işgali altındaki Herson'un bir kabasında rahip öldürüldü

Rusya'nın işgali altındaki Herson'un bir kabasında rahip öldürüldü

Rus güçlerinin Herson Bölgesinin işgal altındaki bölümünde yer alan Kalanchak kasabasında Ukraynalı rahip Stepan Podolchak'ı öldürdüğü açıklandı. Rahibin iki gün önce evinden kaçırıldığı bildirildi.

Ukrayna'nın Herson Bölgesinde Rusya'nın işgali altında bulunan bir kasaba hakkında açıklama yapıldı.

İşgal altındaki Kalanchak kasabasının Askeri Yönetimi bir rahibin Rus güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi. Kasabanın temsilcileri rahibin iki gün önce Rus güçleri tarafından evinden kaçırıldığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre askeri yönetim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün, Rusların hayatımda tanışma şansına sahip olduğum en parlak insanı öldürdüğü ortaya çıktı" dedi.

Rahip Stepan Podolchak Rus işgali altında Ukrayna dilinde hizmet vermeye devam ettiği ve Moskova Patrikhanesi'ne bağlı olarak çalışmaya nakledilmeyi reddettiği belirtildi.

Kalanchak kasabası, işgal altındaki Kırım ile idari sınıra yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Rus kuvvetleri, Şubat 2022'de başladığı saldırılardan bu yana kasabayı işgal ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN