Rusya'nın özerk Tuva Cumhuriyetinde patlama

Rusya'nın özerk Tuva Cumhuriyetinde patlama

Rusya'nın özerk Tuva Cumhuriyeti'nin Shagonar kasabasındaki bir ısıtma istasyonunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

Rusya'nın devlete ait haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, bugün Rusya'nın Tuva Cumhuriyeti'ndeki Shagonar kasabasındaki bir ısıtma istasyonunda meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.

TASS, son bilgilere göre hastanede 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 kişinin de yaralandığını söyledi. Yetkililer, bunlardan 15'inin yanık ve diğer yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığını, altısının durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, güney Sibirya kasabasındaki patlamanın ilk olarak yerel saatle sabah 8.49'da bildirildiğini ısıtma istasyonundan yoğun dumanın yayılmaya başladığını ifade etti. Bakanlık, "Patlama, istasyonun kazan dairesinde, özellikle bantlı konteynerle akaryakıt ikmal noktasında, kazanlara zarar vermeden meydana geldi" dedi.

İHMAL İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR

TASS'ın bildirdiğine göre acil servisler olay yerine geldi ve sonunda yangını söndürdü. Olay sonucunda yaklaşık 4 bin kişi ısınmadan mahrum kaldı.

Patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor. Tuva Cumhuriyeti'ndeki soruşturma komitesi ihmal iddiasıyla soruşturmaya devam ediyor.

Yaklaşık 11 bin nüfuslu bir kasaba olan Shagonar, Rusya-Moğol sınırının yaklaşık 80 kilometre kuzeyinde ve Moskova'nın 3 bin 500 kilometre doğusunda yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN