Rusya'nın Ukrayna savaşı için işe aldığı Suriyelilerin listesi yayınladı

Rusya'nın Ukrayna savaşı için işe aldığı Suriyelilerin listesi yayınladı

Ukrayna Askeri İstihbarat Ajansı önemli bir açıklamada bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere işe aldığı binden fazla Suriye uyruklu kişinin listesi yayınlanırken en küçüğü 2001 doğumlu en büyüğü ise 1973 doğumlu olmak üzere 141 ismin yer aldığı belirtildi.

Ukrayna Askeri İstihbarat Ajansı, bugün Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere işe aldığı binden fazla Suriye uyruklu kişinin listesini yayınladı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre ajans, 7 Şubat'ta Rusya'nın Halep yakınlarında 'kentsel alanlarda muharebe operasyonları yürütme' odaklı bin Suriyeli paralı askerden oluşan bir gruba eğitim verdiğini bildirdi. Ajansa göre, eğitimin ardından yabancı savaşçılar Rusya'ya gönderiliyor, Rus pasaportları veriliyor ve Rus ordusunda seferber ediliyor.

Ajans, Rusya'nın ayrıca Uzak Doğu'daki petrol rafinerilerinde güvenlik görevlisi olarak iş vaadi vererek Suriyeli erkekleri işe aldığını ve ardından bu erkeklerin harekete geçirildiği Buryatia'da 'daha yüksek maaşlı bir iş' fırsatlarının olduğu söylendiğini söyledi.

LİSTEDE 41 KİŞİ YER ALIYOR

Ajansın yayınladığı Suriye vatandaşları listesinde en küçüğü 2001 doğumlu, en büyüğü ise 1973 doğumlu olmak üzere 141 isim yer alıyor.

Ajans, Suriyelilerin askere alınmasının Rus kuvvetleri arasındaki moralin bozulduğunu ve personel takviyesi ihtiyacını gösterdiğini söyledi.

Ukrayna Kuvvetleri düzenli olarak Rusya'nın yetersiz eğitimli kitlesel askerlerin uygun ekipman veya eğitim olmadan savaş alanına gönderildiği 'insan dalgası' saldırılarını kullandığını bildiriyor.

RUSYA 15 BİN NEPALLİYİ SİLAH ALTINA ALDI

Rusya'nın Ukrayna'daki kayıpları artarken Rusya giderek yoksul ülkelerden yabancı savaşçıları askere alıyor. CNN, 11 Şubat'ta Rus ordusunun Ukrayna'da savaşmak üzere 15 bin Nepalliyi silah altına aldığını bildirdi.

Nepal en az altı vatandaşının öldürüldüğünün doğrulanmasının ardından Rus hükümetine Aralık ayında Nepal vatandaşlarını ordusuna almayı bırakması çağrısında bulundu. Yetkililer daha sonra gençleri Rus ordusu için yabancı savaşçı olarak işe alan bir yerli kaçakçılık çetesini ortaya çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN