Sette kazara katil olan Alec Baldwin davasında yeni gelişme

Sette kazara katil olan Alec Baldwin davasında yeni gelişme

ABD'li aktör Alec Baldwin'in Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i kazara öldürmesiyle ilgili davada yeni alınan kara göre Baldwin'in telefonu için arama emri çıkarıldı. Ünlü aktör, kendisinin tetiği çekmediğini söyleyip "Ben asla kimseye silah doğrultup sonra tetiği çekmem" demiş, Savcı Mary Carmack ise "Setteki hiç kimse temize çıkmadı" diye konuşmuştu.

Ünlü ABD'li aktör Alec Baldwin'in Rust filminin çekimleri sırasında, kuru sıkı tabancayla görüntü yönetmeninin ölümüne sebep olduğu olayın davasında yeni bir gelişme yaşandı. Trajik olayın gerçekleştiği New Mexico eyaletinde mahkeme, Baldwin'in cep telefonu için arama kararı çıkardı. Mahkeme, ünlü aktörüm telefonunda, yürütülen soruşturmayla ilgili bir kanıt olabileceğine karar verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Alec Baldwin'in avukatı Aaron Dyer, "Kanıtların müvekkilimin suçsuzluğunu kanıtlayacağına eminiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

New Mexico eyaletinin Santa Fe kenti yakınında çekilen Western film Rust'ın yapımcısı ve başrol oyuncusu Alec Baldwin, 21 Ekim'de, rol icabı ateşlediği silahtan gerçek mermi çıkması sonucu kazara filmin 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i ve 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza’yı yaralamıştı. Görüntü yönetmeni Hutchins hayatını kaybetmişti.

Ünlü aktör, kazaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eş, anne ve çok takdir edilen meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatını alan trajik kazayla ilgili yaşadığım şok ve üzüntüyü ifade edecek hiçbir kelime yok" ifadesine yer vermişti.

Baldwin, bir süre önce verdiği röportajda ise, tetiği çekmediğini ve silahın birden patladığını söylemişti. Ünlü oyuncu, "Ben asla kimseye silahımı doğrultup tetiği çekmem" demişti. Aktör ayrıca polisle tam bir işbirliği içinde olduğunu ifade etmişti.

Polis soruşturması sette Baldwin'in kullandığı silaha gerçek kurşunların nasıl ve kim tarafından konulduğuna odaklanıyordu. Kayıtlara göre ünlü aktör, silahın boş olduğuna inanıyordu. Davada görevli savcı Mary Carmack ise sürecin hala devam ettiğini vurgulayarak "Setteki hiç kimse temize çıkmadı" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN