Şili'deki ormanlar alevlere teslim: Can kaybı 51'e yükseldi

Şili'deki ormanlar alevlere teslim: Can kaybı 51'e yükseldi

Şili'nin turistik sahil kenti Vina del Mar'da devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin etkilenen bölgelere ulaşmasıyla can kaybının artabileceğini belirtti. Toha, "Çeşitli bölgelerden gelen raporlara göre daha fazla kişinin ölmüş olabileceğine dair ihtimaller var ancak sahadan teyit alamıyoruz" dedi.

Şili'nin ünlü turistik sahil kenti Vina del Mar'da devam eden orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi.

yeni-proje.jpg

Ülke genelinde 92 aktif yangın bulunduğunu belirten Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, 43 bin hektardan fazla alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

yeni-proje-1.jpg

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, erken saatlerde yaptığı açıklamada, yangınlarla mücadele etmek için olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurmuştu.

yeni-proje-2.jpg

Toha, "Bugün yangının etkili olduğu alan geçen yıla göre çok daha küçük. Ancak şu anda yangından etkilenen hektar sayısı çok hızlı bir şekilde artıyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN