Sınır Tanımayan Doktorlar, Kamerun’un Anglofon bölgesindeki faaliyetlerini askıya aldı

Sınır Tanımayan Doktorlar, Kamerun’un Anglofon bölgesindeki faaliyetlerini askıya aldı

Uluslararası insani yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Kamerun’un Anglofon (İngilizce Konuşulan) Güney-Batı bölgesindeki faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı.

MSF’den yapılan açıklamada, resmi yetkililerin, çalışmalarını engellemesi nedeniyle örgütün ülkenin Güney-Batı bölgesindeki faaliyetlerini askıya aldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca bölgedeki şartların örgütün çalışmalarını yürütmeye olanak vermediği belirtildi.

Kamerun Savunma Bakanlığı, MSF’yi Anglofon ayrılıkçı örgüt üyeleri ile çok yakın ilişki kurmakla ve ayrılıkçılara destek vermekle suçlayarak, 26 Aralık 2021’de Güney-Batı bölgesinde bulunan Nguti şehrinde yapılan operasyonda, MSF örgütüne ait araçta yaralı bir ayrılıkçı liderin yakalandığı bilgisini duyurmuştu.

ANGLOFON KRİZİ

Kamerun'da hükümetin, Anglofon Güney ve Kuzey Batı bölgesindeki okul ve mahkemelere, İngilizce bilmeyen öğretmen ve hakimleri atamasının ardından 2016'nın son aylarında bölgede gösteriler düzenlenmiş ve Anglofon krizi patlak vermişti.

Ayrılıkçı gruplar, ülkenin 1961-1972'deki federalizme geçişinin yıl dönümü olan 1 Ekim 2017'de "Ambazonya" adını verdikleri sembolik devlet kurduklarını duyurmuş ve resmi dili de İngilizce ilan etmişti.

Son verilere göre, Anglofon krizinde ordu ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalarda en az 3 bin kişi yaşamını yitirdi, 679 bin kişi yerinden oldu, 40 bin kişi ise komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN