Siyahi Papazlardan Biden'a Gazze'de 'ateşkes' baskısı: Akan kan durmazsa seçimde oy yok

Siyahi Papazlardan Biden'a Gazze'de 'ateşkes' baskısı: Akan kan durmazsa seçimde oy yok

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamı dördüncü ayına girerken, ABD'de Siyahi inanç liderlerinden oluşan bir koalisyon, Başkan Joe Biden yönetimine ateşkes çağrısı yapması için baskı yapıyor.

Gazze'deki soykırım 115. güne girerken, İsrail'in en büyük destekçisi ABD'de katliama tepki gösteren gruplar artmaya başladı. ABD'de Siyahi papazlardan oluşan bir koalisyon, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'a, Filistinlilerin yaşadığı insani drama tepki göstererek, ateşkes çağrısında bulunmak için baskı yapıyor.

YÜZBİNLERCE KİŞİYİ TEMSİL EDİYORLAR

New York Times'ın bildirdiğine göre, bu kampanya, ülkenin dört bir yanında yüz binlerce kişiyi temsil eden 1.000'den fazla Siyah papaz tarafından destekleniyor. Din adamları, Beyaz Saray yetkilileriyle yaptıkları toplantılarda ve yayınladıkları açık mektuplar ile kampanyalarda, Biden yönetimine Gazze'de devam eden ve çoğu çocuk 26 binden fazla sivilin ölümüne neden olan saldırıları durdurmak için İsrail üzerinde baskı yapma çağrısında bulunuyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı, üç aydan uzun süren çatışmalarda ölenlerin sayısının 26.000'i geçtiğini, 64.400'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in bu saldırıları, Filistinli militan grup Hamas'ın 7 Ekim 2023'te ülkeyi işgal etmesinin ardından başlamıştı; bu işgal sırasında en az 1.139 kişi hayatını kaybetti, 8.730 kişi yaralandı.

'BATI ŞERİA'DAKİ İŞGALE DE SON VERİLSİN'

Siyahi kilise papazları ayrıca, Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını ve İsrail'in Batı Şeria işgaline son verilmesi çağrısında bulunuyorlar. Bu çabalar, din liderleri ve müttefikleriyle yapılan röportajlarda belirtilen politik bir uyarıyı da içeriyor. Başkanın savaşa yönelik tutumundan duydukları rahatsızlık nedeniyle, birçok cemaat üyesinin Biden'ın yeniden seçilme kampanyasına olan desteğini gözden geçirebileceği belirtiliyor.

'SEÇİMDE BIDEN'A OY VERMEMİZ ZOR'

Atlanta'daki First Iconium Baptist Kilisesi'nin kıdemli papazı Rahip Timothy McDonald, "Siyah inanç liderleri, Biden yönetiminden bu konuda büyük hayal kırıklığı içinde" diyor. McDonald, Georgia eyaletinde, ateşkes çağrısı yapan 200'den fazla Siyahi din adamı arasında bulunan ilk imzacılardandı. McDonald, "Korkuyoruz. Ve konuşuyoruz; halkımızı seçimlere katılmaya ve Biden'a oy vermeye ikna etmek zor olacak" diye ekliyor.

whatsapp-image-2024-01-29-at-08-38-22.jpegSiyahi cemaat lideri Papaz Timoty McCarter

Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinde, Siyahi toplumun Biden ve Demokratlar'a olan sağlam desteğindeki herhangi bir çatlak, Cumhuriyetçilerin seçimi rahatça kazanmasını sağlayabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN