Slovenya’da yakalanmışlardı: ‘Seçkin Rus ajanları’ yargılanmayı bekliyor

Slovenya’da yakalanmışlardı: ‘Seçkin Rus ajanları’ yargılanmayı bekliyor

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Slovenya'da Rusya adına "casusluk" yaptıkları iddiasıyla aralık ayında gözaltına alınan çift yargılanmayı bekliyor. Kaynaklar, çiftin “seçkin Rus ajanları” olduğunu söylüyor.

İngiltere merkezli The Guardian'ın haberine göre, Slovenya başkenti Ljubljana’daki kaynaklar, kendilerini Güney Amerikalı iş insanları olarak tanıtan Maria Mayer ve Ludwig Gisch çiftinin "seçkin Rus casusları" olduğunu ileri sürüyor.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILIYOR

Casusluk ve resmi belgede sahtecilikle suçlanan çiftin yargılanması için duruşma hazırlıkları sürerken, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, gözaltına alınan çiftin aslında Arjantinli değil Rus vatandaşı olduğunu söyleyerek iddiaları doğruladı ve çiftin gözaltı süresinin uzatılacağını söyledi.

Polis Sözcüsü Drago Menegalija, "Şüpheliler, yasa dışı yollarla elde edilmiş yabancı kimlik belgelerini sahte kimlikler altında Slovenya'da yaşamak ve çalışmak için kullanan ve gizlice bilgi toplayan yabancı bir istihbarat teşkilatının üyeleri" ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERDEN SES YOK

Çok sayıda yetkilinin konunun hassasiyetini ileri sürerek yorum yapmadığı belirtilirken olayla ilgili konuşan iki kaynak, şüphelilerin Rusya Askeri İstihbaratı’na (GRU) çalışan "seçkin casuslar" olduğunu aktardı.

Öte yandan, casusluk ve resmi belgede sahtecilikle suçlanan çiftin çevrelerinde "iyi bir imaja sahip oldukları" belirtilirken, çifti tanıyan bir grup ise yapılan görüşmelerde aileyi "sıradan" ve "hoş" olarak tanımladı. Çiftin komşusu ise aile için, "Sıradan, iyi insanlardı. Casus olmalarının imkanı yok. Bence bunların hepsi medyanın uydurması" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN