Moskova'da tutuklama furyası: 4'ü terörist 11 kişiye gözaltı

Moskova'da tutuklama furyası: 4'ü terörist 11 kişiye gözaltı

Kremlin, dün Moskova'da gerçekleşen saldırıda şu an için en az 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Aynı zamanda, Rus yetkililer en az 187 kişinin de yaralandığını belirtti. Rusya Sağlık Bakanlığı ise yaralılardan 60'ının durumunun ağır olduğunu açıkladı. FSB Güvenlik Şefi, saldırıyla ilgili olarak 4'ü saldırganlar olmak üzere 11 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Moskova'da dün akşam meydana gelen Crocus City Hall konser salonu saldırısı, dünya gündemine otururken olayın detaylarına ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Saldırıya dair ilk önemli gelişme, IŞİD'in saldırıyı üstlenmesi oldu. Reuters'ın aktardığına göre, silahlı kişilerce düzenlenen bu kanlı eylem, IŞİD tarafından üstlenildi.

11 KİŞİ YAKALANDI

Kremlin'den gelen resmi açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov ile yaptığı görüşme sonrası saldırıyla ilgili önemli bir bilgi paylaşıldı. Bortnikov, saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil olmak üzere toplam 11 kişinin yakalandığını açıkladı. Bu gelişme, saldırıda yer alan kişilere ilişkin soruşturmanın devam ettiğini gösteriyor.

9 soruda Moskova'daki terör saldırısı: Şimdi ne olacak? - 2

ÖLÜ SAYISI 133'E YÜKSELDİ

Rusya Soruşturma Komitesi ise saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 133'e yükseldiğini bildirdi. Ancak, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulunuldu. Olay yerindeki çalışmaların hala devam ettiği ve uzman ekiplerin detaylı incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Ölenlerden 3'ünün çocuk olduğu iddia edildi.

Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği endişesi de vurgulandı.

Olay yerinde ele geçirilen delillerin incelenmeye devam ettiği, genetik, balistik ve parmak izi gibi önemli incelemelerin yürütüldüğü ifade edildi. Ayrıca, bütün kamera görüntülerine el konulduğu ve detaylı bir şekilde incelendiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN