Kuzey Kore’den Rusya’ya taziye mesajı

Kuzey Kore’den Rusya’ya taziye mesajı

Rusya başkenti Moskova’da onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin Rus lider Putin’e taziye mesajı gönderen Kim Jong-un, hiçbir şeyin insan hayatını tehdit eden alçak terör eylemlerini haklı çıkaramayacağını belirtti.

Rusya’nın Moskova bölgesindeki Crocus Belediye Binası’nda konser salonuna düzenlenen saldırının yankıları sürerken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkı adına Putin’e taziye dileklerini ileten Kim, Kuzey Kore’nin her türlü terör eylemine karşı kararlı bir duruş sergilediği ve hiçbir şeyin insan hayatını tehdit eden “alçak” terör eylemlerini haklı çıkaramayacağını kaydetti.

‘BİZİM DE ACIMIZ’

Kuzey Kore lideri, “Halkımız, dost Rus halkının yaşadığı talihsizlik ve üzüntüyü kendi acısı olarak görmektedir. Sosyo-politik birlik ve istikrarını pekiştirme ve ülkesinin güvenliğini ve egemenlik haklarını savunma davasında Rus halkıyla dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Rus halkının terör saldırısının yaralarını en kısa sürede sarmasını temenni ettiğini de ekledi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 133 kişi hayatını kaybetmişti. Terör örgütü IŞİD saldırıyı üstlenirken, Rusya saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi de dahil 11 kişinin gözaltına olduğunu duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN