Rusya, Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkaracak

Rusya, Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkaracak

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı planladığını söyledi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, ABD'nin Rusya'nın Belarus-Ukrayna sınırındaki askeri varlığını şubat ayı başına kadar 30 binden fazla askere genişletmeyi planladığına dair kanıtlar gördüklerini söyledi. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya ise Rusya'nın Ukrayna'ya karşı herhangi bir askeri planı olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nin Rusya'nın saldırgan, istikrarsızlaştırıcı davranışının dünya genelinde oluşturduğu riskleri ele alması gerektiğini söyleyen Greenfield, 'Rusya'nın Ukrayna ile çatışma yerine diplomasi yolunu tercih edeceğini umduklarını' ifade etti.

Linda Thomas-Greenfield, Avrupa'da karşı karşıya oldukları bu durumun 'acil ve tehlikeli' olduğunu söyleyerek, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda kararlı, hızlı ve birlik içinde olacağız" dedi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi, BM üye devletlerini yalnızca Rusya'nın açıklamalarını değil, eylemlerini de değerlendirmeye çağırdı. Greenfield, Rusya'nın eylemlerinin "uluslararası barış ve güvenlik ve BM Sözleşmesi için açık bir tehdit" oluşturduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN