Dışişleri Bakanı Ann Linde sosyal medya hesabından duyurdu: İsveç'ten Ukrayna'ya destek

Dışişleri Bakanı Ann Linde sosyal medya hesabından duyurdu: İsveç'ten Ukrayna'ya destek

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, sosyal medya hesabından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştüğünü ve Ukrayna'yı destekleyecekleri konusunda güvence verdiklerini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna krizi büyüyor. Avrupa'nın desteğini alan Ukrayna'ya bir el de İsveç'ten uzandı. İsveç hükümeti, reformları desteklemek ve ülkenin direncini artırmak için Ukrayna'ya 50 milyon kron (yaklaşık 5 milyon 400 bin dolar) yardım yapacağını duyurdu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile telefon görüşmesinde, İsveç'in Ukrayna'ya tam desteği konusunda güvence verdiğini belirtti.

'DİRENÇLİ UKRAYNA İÇİN ORTAKLIK FONU'

İsveç ile Ukrayna'nın tarihi ilişiklerinin uzun bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Linde, "Dirençli Ukrayna için Ortaklık Fonu" çerçevesinde İsveç'in Ukrayna'ya 50 milyon kron yardım yapacağını şu sözlerle kaydetti:

"Bu yardım ile amacımız Ukrayna'nın reform çabalarını desteklemek ve ülkenin direncini artırarak güvenlik güçlerinin kapasitesini güçlendirmek. Çünkü Rusya'nın kabul edilemez talepleri var. Bu talepler sadece Ukrayna'yı değil, İsveç ve tüm Avrupa güvenlik düzenini etkiliyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN