ABD'den Türkiye'ye Ukrayna desteği: Bölgesel istikrarı güçlendiriyor

ABD'den Türkiye'ye Ukrayna desteği: Bölgesel istikrarı güçlendiriyor

ABD'den Türkiye ile Ukrayna arasındaki savunma işbirliğine destek geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, bu işbirliğinin bölgesel istikrarı ve Ukrayna'nın kendini savunma kabiliyetini güçlendirdiğini düşündüklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kiev ziyaretini ve Türkiye’nin Ukrayna’ya insansız hava aracı satışını değerlendirdi.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre; Biden yönetiminin bu satışlardan ve bölgede Türk İHA'larının kullanılmasından kaygılı olup olmadığı sorusu üzerine Ned Price, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev'i ziyaret ediyor ve Türkiye gibi bir NATO müttefiki ile Ukrayna arasındaki bu savunma işbirliğinin bölgesel istikrarı ve Ukrayna'nın kendini savunma kabiliyetini güçlendirdiğini düşünüyoruz" dedi.

'RUS SALDIRGANLIĞINA DİRENMEK İÇİN UKRAYNA'YA DESTEK'

ABD'nin de Ukrayna'ya benzeri görülmemiş düzeyde savunma amaçlı güvenlik yardımı sağladığını belirten Price, "NATO müttefiklerimize Ukraynalı ortaklarımıza ABD menşeili ekipman sağlama yetkisi verdik. Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi, daha fazla Rus saldırganlığına direnmek ve aynı zamanda olası bir Rus işgalini caydırmak için Ukrayna'ya güvenlik yardımı sağlamaya genel olarak teşvik ediyoruz diye konuştu.

Ancak ABD Dışişleri Sözcüsü, savunma teçhizatının silahlı çatışma yasalarına uygun olarak ve sivillerin zarar görmesini önleyecek uygun şekilde kullanılmasını şiddetle savunduklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN