Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz" dedi. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasında arabuluculuk için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sorunun barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. İki lider 8 anlaşmaya imza attı. Liderler, imzaların ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ"

"Yüksek düzeyli stratejik konseyimizin 10'uncu toplantısını gerçekleştirdik. İki yıl sonra Ukrayna'yı tekrar ziyaret etmekten büyük onur duyuyorum. Ziyaretimiz hassas bir döneme denk geldi. Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi tekrar etmek istiyorum."

"TÜRKİYE, RUSYA-UKRAYNA ARASINDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"

"Türkiye, Karadeniz'den komşusu Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk için üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Sorunun barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz."

"TİCARET HACMİMİZİ ARTIRACAĞIZ"

"Ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılacak adımları değerlendirdik. Az önce imzalanan serbest ticaret anlaşmasının bu hedefe hızlıca taşıyacağına yürekten inanıyorum. Türk şirketlerinin Ukrayna'da altyapı projelerini başarıyla tamamlamaları bizleri gururlandırıyor. Turizm alanındaki işbirliğimiz de giderek güçleniyor. Salgına rağmen geçtiğimiz yıl 2 milyondan fazla Ukraynalı dostumuzu ülkemizde ağırladık. Bu sene de yeni rekorlar kıracağımıza eminim. Görüşmelerimizde Kırım Tatarları başta olmak üzere soydaşlarımızın durumunu da değerlendirdik, ortak projeleri ayrıntılarıyla gözden geçirdik."

3857096.jpg

"ARABULUCULUK GİRİŞİMLERİ İÇİN ERDOĞAN'A MİNNETTARIM"

Zelenskiy'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dostlarım ziyarete geldiğinde mutlu oluyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti için teşekkür ediyorum. Tam 30 yıl önce Ukrayna ile Türkiye diplomatik ilişkileri tesis ettiler. Ülkelerimiz serbestlik anlaşmasını imzaladı, bu tarihi bir olay. Herkesi kutluyorum.

Ticaret hacmimiz 7 milyar dolara ulaştı, bu da 10 milyar dolarlık hedefimizin mümkün olduğunu gösteriyor. Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze destek için ve Kırım Plaformu'na katılımı için Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk girişimleri için Erdoğan'a minnettarım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN