ABD'den çarpıcı Rusya iddiası: Türk SİHA'larıyla provokasyon yapacak

ABD'den çarpıcı Rusya iddiası: Türk SİHA'larıyla provokasyon yapacak

ABD'li yetkililer, Rusya'nın sahte video hazırlayarak Ukrayna'ya saldırmaya bahane yaratacağını ileri sürdü. İddiaya göre 'Ukrayna'nın Ruslara saldırdığını gösteren' provokasyon videosunda; cesetler, havaya uçurulmuş bina görüntüleri, sahte Ukrayna askeri donanımı, Türk yapımı SİHA'lar ile Rusça konuşan ve yas tutan rolü oynayan aktörler olacak.

ABD'li yetkililer, Rusya ile ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. İddiaya göre Rusya, işgal bahanesi olarak göstermek için Ukrayna'nın kendilerine saldırdığını 'ispatlayan' sahte bir video yapmayı planlıyor. ABD'li yetkililer provokasyon videosuyla ilgili ellerinde kanıt olduğunu öne sürdü.

'TÜRK SİHA'LARI DA VİDEODA'

Söz konusu plan; cesetler, havaya uçurulmuş bina görüntüleri, sahte Ukrayna askeri donanımı, Türk yapımı SİHA'lar ile Rusça konuşan ve yas tutan rolü oynayan aktörlerin kullanılmasını içeriyor.

'SAHTE CESETLER KULLANILACAK'

The Guardian'ın aktardığına göre; Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jonathan Finer, MSNBC'ye verdiği demeçte, "Bunun izleyecekleri yol olduğunu kesin olarak bilmiyoruz ama bunun değerlendirilmekte olan bir seçenek olduğunu biliyoruz. Bu plan, böyle bir olayda öldürüldüğü iddia edilen insanların cesetlerinin temsil edilmesi için sahte cesetlerin yerleştirilmesini de içeriyor" dedi.

'KREMLİN, PLANI DESTEKLEYECEK'

Pentagon sözcüsü John Kirby, videonun, Ukrayna'nın Rusya topraklarına veya doğu Ukrayna'daki Rusça konuşan insanlara yönelik bir saldırıyı gösterdiğini iddia edeceğini ve 'çok net' olacağını söyledi. ABD'nin, planın Kremlin'in desteğine sahip olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. Kirby, "Deneyimlerimize göre, bu türden çok az şey Rus hükümetinin üst düzeylerinde onaylanmadı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN