NATO açıkladı: Ukrayna'ya asker gönderecek mi?

NATO açıkladı: Ukrayna'ya asker gönderecek mi?

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde NATO'nun Ukrayna'ya asker gönderme planının olmadığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, BBC yayınında Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin soruları yanıtladı. Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda NATO birliklerinin gönderilmesi konusuna yönelik soruyu “NATO muharip birliklerini Ukrayna’ya gönderme planımız yok. Destek sağlamaya odaklanıyoruz” sözleriyle yanıtladı.

Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin orada eğitmenleri var, onlara kapasite geliştirme, siber savunma da dahil olmak üzere savunmalarını modernize etme konusunda yardım ediyoruz. Ayrıca İngiltere de teçhizat, savunma silahları gibi yardımlarda bulunuyor" dedi.

NATO ile Ukrayna'nın ortaklığının sınırlı olduğunu belirten Stoltenberg, "Bir müttefike yapılan saldırıya ittifaktan bir yanıt gelir ancak Ukrayna NATO müttefiki olmadığı için bu geçerli değil." ifadelerin kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss da BBC'nin Sunday Morning Show'a verdiği demeçte, bir Rus işgali durumunda İngiliz askerlerinin Ukrayna birliklerinin yanında savaşmak için gönderilmesinin pek olası olmadığını söyledi.

Truss, Rusya'nın "büyük olasılıkla" Ukrayna'yı işgal etmek istediğini söyledi. "Bu yüzden onu vazgeçmeye teşvik etmek için caydırıcılık ve diplomasi yoluyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN