Rusya ve Belarus'un ortak tatbikatı başladı

Rusya ve Belarus'un ortak tatbikatı başladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova ile Minsk’in Birlik Kararlılığı-2022 isimli ortak tatbikatına başladığını duyurdu. 20 Şubat’a kadar sürecek tatbikat Belarus'taki bazı eğitim sahalarında ve ülkedeki belirli bölgelerde yapılacak.

Rusya Savunma Bakanlığ'nın açıklamasına göre bugün Birlik Devleti’nin müdahale kuvvetinin test edilmesine yönelik çalışmaların ikinci aşaması kapsamında, Belarus Silahlı Kuvvetleri’ne ait poligonlarda Birlik Kararlılığı - 2022 tatbikatı başladı.

TATBİKAT, OLASI BİR SALDIRIYI PÜSKÜRTMEYE YÖNELİK

Sputnik'in aktardığına göre; tatbikat kapsamındaki manevralar, dışarıdan gelebilecek olası bir saldırıyı bastırmaya ve püskürtmeye yönelik olacak.
Askerler tatbikat sırasında devlet sınırlarının savunmasını artıracak, silahlı grupların içeri sızmasını önleyecek, silah ve mühimmat sevkiyat kanallarını kapatacak. Ayrıca sahte düşmana ait sabotaj ve keşif gruplarını tespit ve ortadan kaldırmaya ilişkin faaliyetler yürütülecek.

20 ŞUBAT'A KADAR SÜRECEK

20 Şubat’a kadar sürecek tatbikat Belarus'taki Domanovskiy, Gojskiy, Obuz-Lesnovskiy, Brest ve Osipoviçskiy eğitim sahalarında ve ülkedeki belirli bölgelerde yapılacak.

Tatbikat için ülkeye S-400 füze savunma sistemleri, Su-35 ve Su-25SM uçakları konuşlandırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN