Batı'da saldırı endişesi artıyor: Rusya, Belarus'a iki S-400 taburu gönderdi

Rusya, 'askeri tatbikat' amacıyla Belarus'a iki S-400 taburu gönderdi. Halihazırda Ukrayna'ya saldırı olasılığından dolayı tedirgin olan Batı ülkelerinin ise güvenlik açısından iyice endişelendikleri söyleniyor.

Interfax haber ajansı, Rusya'nın önümüzdeki ay Belarus'ta askeri tatbikatlara katılmak üzere iki tabur S-400 'karadan havaya füze sistemi' gönderdiğini bildirdi.

Rus askeri güçleri ve teçhizatı, NATO üyeleri Polonya ve Litvanya'nın batı sınırı ve Ukrayna'nın güney kanadına yakın bir yerde düzenlenecek tatbikatlar için bu hafta Beyaz Rusya'ya gelmeye başladı.

BATI SALDIRI OLASILIĞINDAN ENDİŞELİ, RUSYA YALANLIYOR

Reuters'ın aktardığına göre; batılı devletler, Ukrayna ve sınırlarına on binlerce asker yığan Rusya'nın 2014'te işgal ettiği ülkeye yeni bir saldırı planlamasından endişeleniyor. Rusya bunu yalanlasa da Litvanya, Rus birliklerinin birikmesinin güvenliğe yönelik bir tehdit olduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, her biri sekiz uçaksavar füze sistemi içeren iki S-400 taburunun Rusya'dan Belarus'a trenle hareket etmeye başladığı bildirildi.

Moskova, tatbikatlar için 12 Sukhoi Su-35 savaş uçağı ve bir Pantsir füze sistemini de Belarus'a konuşlandıracağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN