Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan kritik 'Ukrayna' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan kritik 'Ukrayna' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüşmesinin ardından bazı açıklamalarda bulundu. Avrupa'nın güvenliği konusunun Ukrayna meselesine indirgenmemesini söyleyen Lavrov, "Kiev'i Minsk anlaşmasına uymaya zorlamanın zamanı geldi" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsviçre'nin Cenevre şehrinde Ukrayna krizini görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmenin ardından Lavrov, düzenlediği basın toplantısında ABD'nin önümüzdeki hafta güvenlik taleplerine yazılı yanıt vereceğini bildirdi.

'ABD, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TALEPLERİMİZE YANIT VERECEK'

Görüşmenin ardından basın toplantısı yapan Lavrov'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ABD, önümüzdeki hafta güvenlik taleplerimize yazılı yanıt verecek. Buradaki çaba aslında her bir ayrıntıya girme çabası. Ama bunun şu anda faydalı olacağı konusundan emin değilim. Doğru yolda mıyız değil miyiz, onu şu anda söylemem ama yazılı olarak ABD'nin bizim sorduğumuz sorulara cevabını aldıktan sonra değerlendirme yapacağız.

'KİEV'İ MİNSK ANLAŞMASINA ZORLAMANIN VAKTİ GELDİ'

Rusya, Ukrayna halkı için asla bir tehdit değildir. Putin her zaman Biden ile temas kurmaya hazır. Fakat NATO, Rusya'ya karşı çalışıyor. Bu nedenle NATO'nun doğuya ilerlemesine karşıyız. Ukrayna meselesine özel ilgi gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak Avrupa'nın güvenliği konusu Ukrayna meselesine indirgenmemeli.

Kiev'i Minsk anlaşmasına uymaya zorlamanın zamanı geldi.

Rusya'nın güvenlik garantilerine cevap almasından sonra dışişleri bakanları düzeyinde temaslar planlanıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN