Rus lidere övgüler düzmüştü: Alman ordusunda 'Putin' istifası

Rus lidere övgüler düzmüştü: Alman ordusunda 'Putin' istifası

Almanya Deniz Kuvvetleri Komutanı Schönbach, Moskova-Kiev krizinin yaşandığı dönemde yaptığı 'Putin' yorumları nedeniyle istifa etti. Schönbach, o dönem Rus lider için "Putin'in gerçekten istediği şey saygı. Ona gerçekten istediği ve muhtemelen hak ettiği saygıyı vermek kolay" demişti.

Almanya Deniz Kuvvetleri Komutanı Kay-Achim Schönbach, Moskova-Kiev krizinin yaşandığı dönemde yaptığı yorumlar nedeniyle istifa etti. Schönbach'ın Hindistan'daki bir programda 'Putin'in saygıyı hak ettiği' ve 'Kiev'in ilhak edilen Kırım'ı Moskova'dan asla geri almayacağı' şeklindeki ifadeleri eleştirilere neden olmuştu.

Euronews'te yer alan habere göre; sözlerinin 'düşüncesiz" olduğunu belirten ve özür dileyen Schönbach, "Alman Deniz Kuvvetleri'ne ve özellikle Almanya'ya daha fazla zarar gelmesini önlemek için istifayı gerekli görüyorum." dedi.

Koramiral Schönbach yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı Christine Lambrecht'ten beni bir an önce görevimden almasını istedim. Bakan, isteğimi kabul etti" diye konuştu.

SCHÖNBACH'IN TARTIŞMA YARATAN SÖZLERİ

Schoenbach, cuma günü Yeni Delhi'de bir düşünce kuruluşunun programında İnglizce yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Batı tarafından eşit muamele görmek istediğini" söyledi.

Rusya'yı eski ve önemli bir ülke olarak nitelendiren Schoenbach, "Putin'in gerçekten istediği şey saygı. Birine saygı göstermek düşük maliyetlidir, hatta bedelsizdir. Ona gerçekten istediği ve muhtemelen hak ettiği saygıyı vermek kolay" diye konuştu.

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgal edilmesiyle ilgili ise "Kırım yarımadası gitti, asla geri gelmeyecek, bu bir gerçek" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DAN TEPKİ

Savunma Bakanlığı, Schoenbach'ın istifasından önce, açıklamalarının Almanya'nın pozisyonunu yansıtmadığını açıklamıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Schoenbach'ın yorumlarının Batı'nın krizi yatıştırma çabalarına zarar verebileceğini belirterek Koramiralin sözlerini açıkça reddetmeye çağırdı.

Kiev yönetimi, ayrıca Rusya ile yaşanan krizde Ukrayna'ya silah göndermeyeceğini duyuran Almanya'ya tepki göstererek, bunun "Vladimir Putin'i cesaretlendirmeye" neden olacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN